Ο εκπρόσωπος των IDF, ναύαρχος Χαγκάρι, ανακοίνωσε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τη σορό ενός ακόμη ομήρου από τη Λωρίδα της Γάζας.
Πρόκειται για τον 53χρονο Ρον Μπέντζαμιν, ο οποίος είχε απαχθεί από τη Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Οι τρομοκράτες της Χαμάς τον σκότωσαν κοντά στο Μεφαλσίμ και μετέφεραν το σώμα του στη Γάζα.
Τα ίχνη του Μπέντζαμιν, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, χάθηκαν από τις 07:30 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν άφησε ένα φωνητικό μήνυμα σε μία από τις δύο κόρες του, που ταξίδευε τότε στο εξωτερικό. Της είχε πει ότι λόγω των ρουκετών που εκτόξευε μαζικά η Χαμάς, επέστρεφε στο Ρεχόβοτ από μια προγραμματισμένη ομαδική ποδηλατοδρομία κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.
Εκείνο το πρωί, ο Μπέντζαμιν είχε ξεκινήσει στις 06:30 για να συναντηθεί με φίλους του για μια βόλτα με ποδήλατα κοντά στο Κιμπούτς Μπε'ερί. Όταν άκουσε τις σειρήνες, αποφάσισε να γυρίσει πίσω και να πάει στο σπίτι του. Μίλησε με τη σύζυγό του, Αγελέτ, και άφησε ένα μήνυμα για την κόρη του, αλλά από τότε τα ίχνη του χάθηκαν.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.