ΗΠΑ: 20 Έφηβοι αυτοκτόνησαν επειδή έπεσαν θύμα εκβιασμού όταν έδωσαν γυμνές φωτογραφίες σε κύκλωμα με ψεύτικα γυναικεία προφιλ

ΗΠΑ: 20 Έφηβοι αυτοκτόνησαν επειδή έπεσαν θύμα εκβιασμού όταν έδωσαν γυμνές φωτογραφίες σε κύκλωμα με ψεύτικα γυναικεία προφιλ

Υποδύονται νεαρές γυναίκες ενώ στην άλλη άκρη της οθόνης είναι νεαροί άντρες από τη Νιγηρία - Το μεγάλο δίκτυο απάτης

hacker-arthrou
Διαστάσεις μάστιγας λαμβάνουν οι ψηφιακοί εκβιασμοί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους New York Times, νεαροί άντρες, ακόμη και ανήλικα, πέφτουν θύματα επιτηδείων οι οποίοι τους προσεγγίζουν με ψεύτικα ονόματα στο instagram υποδυόμενοι νεαρές γυναίκες. Αφού καλοπιάσουν τα ανυποψίαστα θύματα, με φωτογραφίες εκθαμβωτικών γυναικών, ζητούν γυμνές φωτογραφίες των νεαρών αγοριών.

Οι νεαροί αμέσως ανταποκρίνονται στο αίτημα, νομίζοντας ότι η νεαρή που συνομιλεί μαζί τους έχει ερωτική περιέργεια για τους ίδιους. Ωστόσο, η κατάληξη είναι δυσάρεστη.

Αφού λάβουν την φωτογραφία εκβιάζουν τους νεαρούς ότι θα στείλουν την γυμνή τους φωτογραφία σε συγγενείς τους, ενώ θα την δημοσιεύσουν και στο ίντερνετ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ντέιβιντ. Ένα απόγευμα, λαμβάνει μήνυμα από τη «Τσέλσι» μια νεαρή γυναίκα, ιδιαίτερα όμορφη. Παρότι, αρχικά του έκανε εντύπωση ότι στο προφίλ της χρησιμοποιούσε στίχους από την Βίβλο δεν περίμενε ότι θα έπεφτε θύμα μιας χυδαίας απάτης. Αφού είχαν έναν έντονο ερωτικό διάλογο, η φερόμενη Τσέλσι του ζήτησε μια γυμνή του φωτογραφία. Αφού την έστειλε, ο 32χρονος ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη εξέλιξη.

Κλείσιμο
Η Τσέλσι ήταν ένα φανταστικό πρόσωπο. Πίσω από το κινητό ήταν ένας άντρας από τη Νιγηρία ο οποίος ξεκίνησε να εκβιάζει τον 32χρονο να του στείλει 500 δολάρια ώστε να μη στείλει την φωτογραφία στους συγγενείς του. Μάλιστα, όπως του εξήγησε, θα βρει τους συγγενείς του γράφοντας το επώνυμο του στους ακολούθους του.

Όμως δεν είναι μόνο ο Ντέιβιντ. Τα περιστατικά αυξάνονται ραγδαία. Από τον Ιανούαριο του '21 έως τον Ιούλιο του ΄23 τουλάχιστον 20 έφηβοι αυτοκτόνησαν αφού έπεσαν θύματα εκβιασμού. Συνολικά σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 13.000 καταγγελίες. Η μητέρα του θύματος, μην μπορώντας να περιορίσει την οργή της τα βάζει και με τις εταιρίες των μέσων κοινωικής δικτύωσης που επιτρέπουν να υπάρχουν ψεύτικοί λογαριασμοί.

Στις έρευνες της αστυνομίας συμμετέχει και το FBI. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι έρευνες προχωρούν σε συλλήψεις. Τον Οκτώβριο του '23, οι Αρχές συνέλαβαν στο Λάγκος δύο αδέρφια ηλικίας 21 και 22 ετών που εκβίαζαν έναν νεαρό στις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται καλύτερη νομοθεσία ώστε να προστεύτονται τα θύματα και να απονέμεται δικαιοσύνη ταχύτερα με αυστηρότερους όρους.



Ειδήσεις σήμερα:

Youth Pass: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους δικαιούχους και τη διαδικασία - Πότε καταβάλλεται, πού εξαργυρώνεται

Διδυμότειχο: Στο σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου ή σε παθολογικά αίτια θα αποδοθεί ο θάνατος του 4μηνου βρέφους

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης