Ισραήλ: Προσευχόμαστε τα φάρμακα που στείλαμε στη Γάζα να φθάσουν στους ομήρους, λέει ο Ισαάκ Χέρτσογκ

Ισραήλ: Προσευχόμαστε τα φάρμακα που στείλαμε στη Γάζα να φθάσουν στους ομήρους, λέει ο Ισαάκ Χέρτσογκ

Ο Ισραηλινός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αδιαφορεί για την «ανθρώπινη τραγωδία» που προκαλείται στους αμάχους της Γάζας και χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση βήμα προς πιο ειρηνικές σχέσεις

herzog_davos
Το Ισραήλ προσεύχεται η έκτακτη αποστολή που μεταφέρθηκε στα σύνορα της Γάζας μέσω της Αιγύπτου, σε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε από το Κατάρ και τη Γαλλία, να φθάσει στους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ.

«Προσευχόμαστε όλα τα φάρμακα… να φθάσουν σε αυτούς, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Χέρτσογκ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ενώ δίπλα του είχε τοποθετηθεί μια φωτογραφία του ενός έτους Κφιρ Μπίμπας, του νεότερου σε ηλικία μεταξύ των 132 ομήρων.



Ο Χέρτσογκ, του οποίου ο ρόλος είναι σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικός, επανέλαβε τη στάση της κυβέρνησής του ότι ο πόλεμος στη Γάζα πρέπει να οδηγήσει στην απομάκρυνση της κυβερνώσας παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που πραγματοποίησε την επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν αδιαφορεί για την «ανθρώπινη τραγωδία» που προκαλείται στους αμάχους της Γάζας, ο Χέρτσογκ χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση βήμα προς πιο ειρηνικές σχέσεις με τους Παλαιστινίους στο μέλλον και ενέργεια που ενισχύει την παγκόσμια ασφάλεια.

Ο Χέρτσογκ κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να βοηθήσουν στη μεταπολεμική Γάζα και σημείωσε ότι, πριν από την επίθεση της Χαμάς, το Ισραήλ βρισκόταν σε μια πορεία εγκαθίδρυσης σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, κάτι που είχε ήδη κάνει το 2020 με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

«Όλοι κατανοούμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα όραμα, και νομίζω ότι ένα μέρος αυτού θα πρέπει να είναι η επιστροφή στη διαδικασία εξομάλυνσης (των σχέσεων) του Ισραήλ και των γειτόνων του στην περιοχή. Νομίζω ότι είναι μέρος ενός πακέτου», δήλωσε.

«Αλλά αυτό απαιτεί στήριξη των προσπαθειών του Ισραήλ ώστε να υπονομεύσει τις δυνατότητες της Χαμάς και αυτή παραμένει εκεί».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Νταβός: Θέλουμε η Ελλάδα να εξάγει πράσινη ενέργεια αξιοποιώντας τα αιολικά

Μουσουλμάνοι μαθητές ήθελαν να επιβάλουν τη Σαρία σε γερμανικό σχολείο με... λιθοβολισμό για τους παραβάτες!

Τραγική αποκάλυψη: Το 2χρονο αγοράκι που πέθανε από ασιτία θα μπορούσε να σωθεί αν έφτανε να ανοίξει το ψυγείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης