Μη κρατικά πανεπιστήμια: Ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να συνυπάρχουν, λέει ο καθηγητής του ΜΙΤ, Anant Agarwal

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να συνυπάρχουν, λέει ο καθηγητής του ΜΙΤ, Anant Agarwal

Ο διάσημος καθηγητής του ΜΙΤ και πρωτοπόρος εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βελτιώνουν την ποιότητα της εκπαίδευσης

kahtigitis-mit
Στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα όλοι γνωρίζουν τον Anant Agarwal. Kαθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT), ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της edX, ο Agarwal είναι πρωτοπόρος του εκσυγχρονισμού -μέσω εργαλείων όπως αυτά της τεχνητής νοημοσύνης– και του εκδημοκρατισμού της μάθησης και εισηγητής πρωτοποριακών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού συστήματος.

Είναι, επίσης, από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του δικαιώματος όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση.

Αυτή είναι, άλλωστε, η αποστολή της edX, μιας σύμπραξης των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και MIT που φιλοδοξεί να κάνει προσβάσιμα σε όλους τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα του κόσμου, μέσω διαδικτυακών παραδόσεων από κορυφαία διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα, με χαμηλό κόστος.

Συναντήσαμε τον Anant Agarwal στο 1ο MIT «EmTech Europe» που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, λίγο μετά τη συζήτησή του με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, για το πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει την εκπαίδευση και τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές.

Κλείσιμο
Ζητήσαμε την άποψή του για τη σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και το σχέδιο για λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. «Πιστεύω πολύ στην ελεύθερη επιχειρηματικότητα», μας απάντησε. «Η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Γιατί λοιπόν να εμποδίσουμε κάποιον να προσφέρει εκπαίδευση; Εάν τα ιδιωτικά ιδρύματα θέλουν να προσφέρουν εκπαίδευση, αυτό είναι καλό. Θα ανταγωνιστούν με τα κρατικά ιδρύματα».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κρατήθηκε για τρεις ώρες στο αεροδρόμιο του Μονάχου γιατί δεν είχε δηλώσει ένα ακριβό ρολόι

«Νοσοκομείο» το Μπάκιγχαμ: Σασπένς και κρυψίνοια γύρω από τη διπλή νοσηλεία βασιλιά Κάρολου-Κέιτ Μίντλετον

Στους «8» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, 7-6 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι στο Καραϊσκάκη - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης