Εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από βλήμα που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη

Εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από βλήμα που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο πλοίο Al Jasrah

ploio-aljarash
Ζημιές από «εναέρια επίθεση» που δέχθηκε ενώ βρισκόταν σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βόρεια του λιμανιού Μόκα της Υεμένης υπέστη την Παρασκευή το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Al Jasrah, με σημαία Λιβερίας, που ανήκει στην γερμανική εταιρεία Hapag-Lloyd.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία ασφάλειας ναυσιπλοΐας Ambrey το σκάφος έπλεε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ όταν επλήγη από βλήμα, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά στο κατάστρωμα ενώ ένα κοντέινερ έπεσε στη θάλασσα.

Στο πλοίο της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρίας Hapag-Lloyd δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος, δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρίας. «Η Hapag-Lloyd θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πληρωμάτων μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να κάνει άλλο σχόλιο.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

«Γνωρίζουμε ότι κάτι που εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι της Υεμένης έπληξε πλοίο το οποίο υπέστη ζημιές και στο οποίο αναφέρθηκε πυρκαγιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Κλείσιμο
Οι Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, επιτίθενται σε σκάφη που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα και εξαπολύουν πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα πριν από δύο μήνες, σε μια εκστρατεία που σύμφωνα με τους ίδιους έχει στόχο τη στήριξη των Παλαιστινίων.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης «αποτελούν υπαρκτή απειλή για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα» στη Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε σήμερα στο Τελ Αβίβ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν. «Οι ΗΠΑ εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους τους στην περιοχή για την αντιμετώπιση της απειλής αυτής», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

*Φωτογραφία: Marine Traffic

Ειδήσεις σήμερα:

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Με ενοχλεί η τεκνοθεσία, όχι η συμβίωση

Ασπασία Ταλιέντε: Η Ελληνοϊταλίδα σχεδιάστρια αναλαμβάνει το κτήμα Πικάσο στους Πεταλιούς

Έριξε και ο αδερφός του 18χρονου φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη – Πυρίτιδα στα χέρια του μάνατζερ τράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης