Μις Νικαράγουα: Η υπεύθυνη των καλλιστείων κατηγορείται ότι έβγαζε αντικαθεστωτικές καλλονές για να ρίξει την κυβέρνηση

Μις Νικαράγουα: Η υπεύθυνη των καλλιστείων κατηγορείται ότι έβγαζε αντικαθεστωτικές καλλονές για να ρίξει την κυβέρνηση

Η νίκη της εστεμμένης Σεϊνίς Παλάσιος στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος» άναψε φωτιές στην κυβέρνηση Ορτέγα - Συνελήφθησαν ο σύζυγος και ο γιος της Κάρεν Σελεμπέρτι, υπεύθυνης των καλλιστείων

Miss-Universe
Η αστυνομία της Νικαράγουας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να συλλάβει την υπεύθυνη των καλλιστείων Μις Νικαράγουα, κατηγορώντας την ότι «έστηνε» σκόπιμα διοργανώσεις ώστε να κερδίζουν τους τίτλους ομορφιάς αντικαθεστωτικές καλλονές, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι κατηγορίες εις βάρος της υπεύθυνης των καλλιστείων Κάρεν Σελεμπέρτι θυμίζουν πλοκή ταινίας Τζέιμς Μποντ, σχολιάζει η New York Post, αφού περιλαμβάνουν ξένους πράκτορες, εντυπωσιακές γυναίκες και σχέδια πραξικοπήματος εναντίον μιας κυβέρνησης που φέρεται να καταπιέζει τον λαό της.

Όλα ξεκίνησαν στις 18 Νοεμβρίου, όταν η Μις Νικαράγουα Σεϊνίς Παλάσιος κέρδισε τον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος».



Η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα πίστεψε αρχικά ότι επρόκειτο για μια θετική εξέλιξη ως προς τις δημόσιες σχέσεις της, και χαρακτήρισε τη νίκη της καλλονής «μια στιγμή χαράς και υπερηφάνειας» για τη χώρα. Την επόμενη ημέρα της νίκης, ωστόσο, ο τόνος της κυβέρνησης άλλαξε, όταν αποκαλύφθηκε ότι η Παλάσιος είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες που την έδειχναν να συμμετέχει σε μία από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2018. Οι διαμαρτυρίες είχαν κατασταλεί βίαια, με εκπροσώπους οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα να κάνουν λόγο για 355 νεκρούς από τις «παρεμβάσεις» των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Ορτέγκα υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις ήταν μέρος μιας απόπειρας πραξικοπήματος που είχε υποστήριξη από το εξωτερικό. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι αντέτειναν ότι επρόκειτο για μια γνήσια διαμαρτυρία των κατοίκων της Νικαράγουας για την ολοένα και πιο καταπιεστική διακυβέρνησή του και την εμμονή του να παραμείνει στην εξουσία.

Σε δήλωση που εξέδωσε, η Αστυνομία της Νικαράγουας υποστήριξε ότι η Σελεμπέρτι «συμμετείχε ενεργά, με πράξεις της στο διαδίκτυο αλλά και στους δρόμους, στις τρομοκρατικές ενέργειες ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος», μια προφανής αναφορά στις διαδηλώσεις του 2018.

Η Σελεμπέρτι δεν έχει συλληφθεί προς το παρόν, αφού οι Αρχές της Νικαράγουας αρνήθηκαν να της χορηγήσουν άδεια εισόδου στη χώρα όταν επιχειρησε να επιστρέψει από το εξωτερικό πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι, τόσο ο σύζυγός της, όσο και ο γιος της, τέθηκαν υπό κράτηση.

Κλείσιμο
Karen
H Κάρεν Σελεμπέρτι


Η Σελεμπέρτι και τα μέλη της οικογένειάς της αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία. Κανείς τους δεν έχει προχωρήσει σε δηλώσεις μέχρι στιγμής για τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους.

Η Σελεμπέρτι «διατήρησε επαφή με τους προδότες και προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει τα franchises, τις πλατφόρμες και τους χώρους που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για την προώθηση δήθεν αθώων καλλιστείων, σε μια συνωμοσία που ενορχηστρώθηκε για να μετατρέψει τους διαγωνισμούς ομορφιάς σε πολιτικές ενέδρες, με τη χρηματοδότηση ξένων πρακτόρων», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί απλοί πολίτες της Νικαράγουας - στους οποίους απαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό να διαδηλώνουν ή να κρατούν τη σημαία της χώρας σε πορείες - χρησιμοποίησαν τη νίκη της συμπατριώτισσάς τους στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος» ως μια σπάνια ευκαιρία για να γιορτάσουν στους δρόμους. Η χρήση της γαλανόλευκης εθνικής σημαίας, αντί για το κοκκινόμαυρο πανό των Σαντινίστας του Ορτέγκα, εξόργισε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, η οποία υποστήριξε ότι οι συνωμότες «θα ξεχυθούν ξανά στους δρόμους τον Δεκέμβριο, σε μια επανάληψη του χειρότερου κεφαλαίου αχρειότητας της ιστορίας».

karen_2


Μόλις πέντε ημέρες μετά τη νίκη της Παλάσιο, η αντιπρόεδρος και Πρώτη Κυρία Ροζάριο Μουρίγιο καταφερόταν εναντίον των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης της αντιπολίτευσης (πολλοί από τους οποίους λειτουργούν από το εξωτερικό) που γιόρταζαν τη νίκη της καλλονής ως νίκη της αντιπολίτευσης.

«Βλέπουμε τους μοχθηρούς τρομοκράτες σχολιαστές να κάνουν μια αδέξια και προσβλητική προσπάθεια να μετατρέψουν κάτι που θα έπρεπε να είναι μια όμορφη στιγμή υπερηφάνειας σε καταστροφική εκστρατεία για πραξικόπημα», δήλωσε η Μουρίγιο.

Η Παλάσιος, η οποία έγινε η πρώτη Νικαραγουανή που κέρδισε τον τίτλο της «Μις Υφήλιος», δεν πραγματοποιήσει ακόμη κάποιο σχόλιο για τον αντίκτυπο της νίκης της στα πολιτικά πράγματα της χώρας της.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς, η 23χρονη δήλωσε ότι θέλει να εργαστεί για την προώθηση της ψυχικής υγείας, αφού η ίδια υπέφερε στο παρελθόν από οξείες κρίσεις άγχους. Δήλωσε επίσης ότι θέλει να συμβάλλει στην προσπάθεια για να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.

Ένας λογαριασμός στο Facebook με το όνομά της που είδε το φως της δημοσιότητας - και πλέον έχει διαγραφεί - περιλάμβανε αναρτήσεις με φωτογραφίες που έδειχναν την καλλονή σε μια πορεία διαμαρτυρίας. Στη λεζάντα, η Παλάσιο έγραφε ότι φοβόταν αρχικά να δώσει το παρών, αφού δεν ήξερε «τι θα μπορούσε να συμβεί». Άτομα που συμμετείχαν στην πορεία εκείνη την ημέρα είπαν ότι θυμούνται την ψηλή, εντυπωσιακή κοπέλα ανάμεσα στους διαδηλωτές.



Ειδήσεις σήμερα:

Άνω - κάτω ο πλανήτης με την μυστηριώδη πνευμονία που επελαύνει στην Κίνα - Πού υπάρχουν κρούσματα στην Ευρώπη

«Χρησμός» Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν – 3.500 αστυνομικοί, drone και ελεύθεροι σκοπευτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης