ΗΠΑ: Ο «σαμάνος του QAnon» θέλει να κατέβει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές

ΗΠΑ: Ο «σαμάνος του QAnon» θέλει να κατέβει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές

Θέλει να εκπροσωπήσει την Αριζόνα, από όπου κατάγεται, με το Ελευθεριακό Κόμμα - Είχε συλληφθεί μετά την εισβολή και είχε φυλακιστεί για δύο χρόνια

Qanon
Ο «σαμάνος» που εισέβαλε στο Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου 2021, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της επίθεσης, με τα τατουάζ και τα κέρατα βίσωνα στο κεφάλι, ελπίζει ότι θα ξαναμπεί στο Καπιτώλιο, αυτήν τη φορά με νόμιμο τρόπο.

Ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ υπέβαλε τα απαιτούμενα έγγραφα για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές για την Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο του 2024.

Ο 30χρονος, που έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο με την αμφίεσή του, θέλει να εκπροσωπήσει την Αριζόνα, από όπου κατάγεται, με το Ελευθεριακό Κόμμα (Libertarian).

Ο σαμάνος», όπως αποκαλούσε τον εαυτό του, και υποστηρικτής των συνωμοσιολογικών θεωριών του κινήματος QAnon, συμμετείχε στην επίθεση στο Κογκρέσο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, μαζί με εκατοντάδες οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, για να εμποδίσουν τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να επικυρώσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Κατάφερε να φτάσει μέχρι την αίθουσα της Γερουσίας και κάθισε στο έδρανο του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, όπου άφησε ένα σημείωμα με τη φράση: «Είναι μόνο θέμα χρόνου, η δικαιοσύνη έρχεται».

Ο Τσάνσλεϊ συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα, δήλωσε ένοχος για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας και φυλακίστηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Συνολικά 1.100 άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους στην επίθεση στο Καπιτώλιο, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κούγιας έκανε αναπαράσταση του επεισοδίου της Βατίδου: Την οδήγησε στα κατσάβραχα και την έβριζε χυδαία (βίντεο)

Washington Post: Η Χαμάς είχε και «δεύτερο σχέδιο επίθεσης» αν πετύχαινε απόλυτα η εισβολή της 7ης Οκτωβρίου


Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενες, η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά, για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης