Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποτύχαμε στην πιο σημαντική αποστολή μας, λέει ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αποτύχαμε στην πιο σημαντική αποστολή μας, λέει ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών

Έχω την πλήρη ευθύνη, τόνισε ο ίδιος

israil-vomvardismos
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε ότι ο ίδιος ευθύνεται για την αποτυχία που οδήγησε τη Χαμάς να πραγματοποιήσει την τεράστια επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σε επιστολή του προς τα στρατεύματα, ο υποστράτηγος Αχαρόν Χαλίβα έγραψε: «Η διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών, υπό τη διοίκησή μου, απέτυχε να προειδοποιήσει για την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε η Χαμάς. Αποτύχαμε στην πιο σημαντική αποστολή μας και ως επικεφαλής της διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, φέρω την πλήρη ευθύνη για την αποτυχία».


Σύμφωνα με το BBC, ο Χαλίβα συνέχισε λέγοντας ότι θα υπάρξει μια «βαθιά και ολοκληρωμένη» έρευνα, αλλά το μόνο καθήκον των IDF τώρα είναι να «αντεπιτεθούν και να νικήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ, Ρόναν Μπαρ, σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας ανέλαβε την ευθύνη για τις αποτυχίες που οδήγησαν στις σφαγές Ισραηλινών και ξένων πολιτών από τη Χαμάς, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε αυτήν, ο Μπαρ ανέφερε ότι η απουσία προειδοποίησης για μια επίθεση της Χαμάς είναι ένα θέμα που βαραίνει εκείνον και τη Σιν Μπετ. «Παρά μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήσαμε, δυστυχώς, το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης. Ως το πρόσωπο που βρίσκεται στην κεφαλή της οργάνωσης - η ευθύνη γι' αυτό βαραίνει εμένα», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα αγωνιζόμαστε. Χάσαμε δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους μας, πολλοί από εμάς τραυματίστηκαν, οι στρατιώτες έχασαν τους συγγενείς τους. Αμέτρητες οι ιστορίες ηρωισμού».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Αίας Μανθόπουλος σε ηλικία 61 ετών

Ο Χρυσοχοΐδης έπαυσε τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο

Γυναίκα τραυμάτισε τροχονόμο στο Παγκράτι γιατί της έκοψε κλήση για παράνομο παρκάρισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης