Πόλεμος στο Ισραήλ: Παραδοχή από τον αρχηγό του στρατού - «Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τη Χαμάς»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Παραδοχή από τον αρχηγό του στρατού - «Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τη Χαμάς»

Θα έρθει η ώρα που θα διερευνήσουμε πού οφείλεται η αποτυχία, δήλωσε ο Χέρτζι Χαλεβί, αλλά «τώρα είναι η ώρα για πόλεμο»

herzi_halevi
Πέντε ημέρες μετά την εισβολή της Χαμάς στα εδάφη του νότιου Ισραήλ που αιφνιδίασε τη χώρα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί αναγνώρισε ότι ο στρατός της χώρας δεν κατάφερε να εμποδίσει τη διείσδυση της Χαμάς.

Στη πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά την έναρξη του πολέμου ο Χαλεβί δήλωσε ότι  «ο IDF [οι ένοπλες δυνάμεις του Ισράηλ] είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της και το Σάββατο το πρωί στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, δεν το χειριστήκαμε σωστά. Θα μάθουμε, θα ερευνήσουμε, αλλά τώρα είναι η ώρα του πολέμου».

Πρόσθεσε, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι μπορεί για να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατά η Χαμάς και άλλες ομάδες. «Σκοτώνουμε πολλούς τρομοκράτες, πολλούς διοικητές, καταστρέφοντας την τρομοκρατική υποδομή που υποστήριξε αυτό το τρομερό, βάναυσο έγκλημα», είπε.

«Η Γάζα δεν θα είναι ίδια», τόνισε.

Κλείσιμο
Εκτιμάται ότι 200 Ισραηλινοί και ξένοι πολίτες κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Χαλεβί είπε ακόμη ότι «βρισκόμαστε πέντε ημέρες μετά από ένα δολοφονικό, βάναυσο και αναπάντεχο περιστατικό. Η σφαγή από τους δολοφόνους τρομοκράτες της Χαμάς -αυτά τα ανθρώπινα κτήνη- των παιδιών μας, των συζύγων μας και του λαού μας, είναι ζωώδης και απάνθρωπη. Ο IDF πολεμά ανελέητους τρομοκράτες που διέπραξαν αδιανόητες πράξεις».

Χαρακτήρισε δε τους ανθρώπους της Χαμάς που διέπραξαν αυτή την επίθεση «νεκρούς ανθρώπους».

«Ο Γιαχιά Σινουάρ, κυβερνήτης της Λωρίδας της Γάζας, αποφάσισε αυτή την φρικτή επίθεση, και άρα αυτός και ολόκληρο το σύστημα κάτω από αυτόν είναι νεκροί. Θα τους επιτεθούμε, θα τους διαλύσουμε, θα διαλύσουμε το σύστημά τους», είπε.

Όσο για την επίθεση και πώς την υλοποίησε η Χαμάς, ο Χαλεβί είπε ότι θα έρθει η ώρα να διερευνηθεί πώς κατάφερε να πραγματοποιήσει την επίθεση.




Ειδήσεις σήμερα:

Οργή Ισραηλινών πολιτών κατά υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου: «Καταστρέψατε τη χώρα, φύγετε από εδώ»

Εξοργιστικό βίντεο από Κέρκυρα: Πετάνε από μεγάλο ύψος σκυλιά σε καταφύγιο, ώστε να τα ξεφορτωθούν


Στο «στόχαστρο» των Ισραηλινών η ελίτ μονάδα της Χαμάς που έκανε τις σφαγές το Σάββατο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης