Αίας Μανθόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός στα 61 του χρόνια

Αίας Μανθόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός στα 61 του χρόνια

Ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο και πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική - Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του - Οι «Δυο Ξένοι», η χαρακτηριστική ατάκα που τον συνόδεψε εφ' όρου ζωής και η απομάκρυνσή του από τον χώρο του θεάματος

Αίας Μανθόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός στα 61 του χρόνια Η ιστορία πίσω από το «βρε Αία»
majnthopoulos_pethane2
Ο Αίας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου.  Ο ηθοποιός, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε μέσα από τον «Αίαντα» του «Δυο Ξένοι» υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε στην εντατική, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Αττικόν, η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του: «Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας-Γεώργιος Μανθόπουλος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του».

Το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, η σύντροφός του, Ελισάβετ Σταμοπούλου, είχε επιβεβαιώσει στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι ο ηθοποιός νοσηλευόταν. «Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλή και πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάνε καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει» είπε πιο συγκεκριμένα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw5haqrpbk8x)


Αν και είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο, τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί από την υποκριτική και τα «φώτα» της δημοσιότητας. Η τελευταία φορά που τον «εντόπισαν» οι φωτογράφοι σε δημόσια εμφάνιση, ήταν στην κηδεία Λάκη Παπαστάθη, τον Μάρτιο, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

image00004__2_

Οι σπουδές και οι «Δυο Ξένοι»

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη αστική οικογένεια και ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παπά. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη σχολή του Καρόλου Κουν. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά των Ρήγα και Αποστόλου «Δυο Ξένοι».

Το αλησμόνητο «βρε Αία» του Σεργιανόπουλου
Στην επιτυχημένη σειρά, ο Αίας Μανθόπουλος υποδυόταν τον αφελή αρραβωνιαστικό της πρωταγωνίστριας Μαρίνας Κουντρουράτου (Εβελίνα Παπούλια). Αλησμόνητο έχει μείνει μέχρι και σήμερα η χαρακτηριστική ατάκα του Νίκου Σεργιανόπουλου, που ως Κωνσταντίνος Μαρκοράς του έλεγε «βρε Αία, βρε Αία». Εκτός από τους «Δυο Ξένους», ο Αίας Μανθόπουλος συμμετείχε και σε μερικά ακόμη σίριαλ, μεταξύ των οποίων τα «Απαράδεκτοι», «Άφρικα» και «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαίμη».
Δυο Ξένοι - Η ιστορία πίσω από το «Βρε Αία, Βρε Αία»

Η τελευταία τηλεοπτική σειρά, στην οποία συμμετείχε, ήταν το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, πριν από 3 χρόνια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c12tf5xzsugp)


Δείτε βίντεο: Αίας Μανθόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός στα 61 του χρόνια Η ιστορία πίσω από το «βρε Αία»
Κλείσιμο
Αίας Μανθόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός στα 61 του χρόνια Η ιστορία πίσω από το «βρε Αία»



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοψία στον χώρο του αιματοβαμμένου φεστιβάλ στο Ισραήλ: «Παντού γύρω μας μυρωδιά θανάτου»

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποιούν το Ισραήλ: Θα σας σβήσουμε από τον χάρτη


Πώς έγινε το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ του Βόλου - Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Λιαδέλης










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης