Οργή Ισραηλινών πολιτών κατά υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου: «Καταστρέψατε τη χώρα, φύγετε από εδώ»

Οργή Ισραηλινών πολιτών κατά υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου: «Καταστρέψατε τη χώρα, φύγετε από εδώ»

Οι πολίτες κατηγορούν την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι δεν έκανε τίποτα για να τους προστατέψει από την Χαμάς

Israel_Ypoyrgos_Exof
Οι υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών και των γιατρών κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε τοπικά νοσοκομεία την Τετάρτη.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε πένθος μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το Σάββατο, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι. Όμως η χώρα, πριν από τις επιθέσεις, είχε συγκλονιστεί για μήνες από μια δέσμη δικαστικών μεταρρυθμίσεων που προωθούσε η κυβέρνηση Νετανιάχου, και έκανε χιλιάδες Ισραηλινούς να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν.

«Καταστρέψατε αυτή τη χώρα. Φύγετε από εδώ», φώναξε ένας γιατρός στην Ιντίτ Σίλμαν, η οποία είναι υπουργός Περιβάλλοντος. Η Σιλμάν είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο Assaf Harofeh στο Tsrifin. «Πώς και δεν ντρέπεστε να κάνετε έναν ακόμη πόλεμο;», της είπε ένα άλλο εξαγριωμένο άτομο.

Η διαμαρτυρία στο νοσοκομείο ανάγκασε την υπουργό να φύγει. Οι Ισραηλινοί είναι εξοργισμένοι με την αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς. Πολλοί είναι εκείνοι που την κατηγορούν ότι άργησε πολύ να βοηθήσει τους Ισραηλινούς την ώρα που δέχονταν επιθέσεις από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Κλείσιμο
«Τώρα είναι η σειρά μας», ακούγεται να φωνάζει ο γιατρός σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Εμείς είμαστε υπεύθυνοι. Θα κυβερνήσουμε εδώ -δεξιά, αριστερά, ένα έθνος ενωμένο- χωρίς εσάς. Έχετε καταστρέψει τα πάντα».

Ποια είναι η Ιντίτ Σίλμαν
Η Σίλμαν είναι γνωστή στο Ισραήλ επειδή βοήθησε τον Μπένζαμιν Νετανιάχου να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση και να επιστρέψει στην εξουσία. Τον Απρίλιο του 2022, υπηρετώντας ως επικεφαλής της πλειοψηφίας, η Σίλμαν αποχώρησε από τον συνασπισμό εξαιτίας μιας απόφασης του υπουργού Υγείας να επιτρέψει στους επισκέπτες να φέρνουν στα νοσοκομεία τρόφιμα που δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν οι Εβραίοι κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Η αποχώρησή της άφησε τον Ναφτάλι Μπένετ και τον Γιαΐρ Λαπίντ μία ψήφο λιγότερη από την πλειοψηφία της Κνέσετ. Δύο μήνες αργότερα, προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές.

Ο Nir Barkat, ένας άλλος υπουργός του Λικούντ, αντιμετώπισε επίσης οργισμένους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Τελ Αβίβ. «Καταλαβαίνεις πού μας έφερες;» του είπαν. «Μπορείτε να δείτε τι μας συμβαίνει;».

Τα μέλη του Συνασπισμού έχουν επίσης αντιμετωπίσει επικρίσεις επειδή δεν εμφανίστηκαν στις κηδείες πεσόντων στρατιωτών, όπως κάνουν συνήθως στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Kan, η κυβέρνηση δήλωσε ότι η πρακτική αυτή αναστέλλεται κατά τη διάρκεια του πολέμου. Κατά τη διάρκεια της κηδείας του Γιάρον Σάι, γιου του πρώην υπουργού Οικονομίας Ιζάρ Σάι, ο αδελφός του στρατιώτη κατηγόρησε την «κυβέρνηση της ντροπής», ότι άνοιξε τις πόρτες «με τις εξευτελιστικές της ενέργειες» στη Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Έτοιμο το Ισραήλ για πόλεμο σε Βορρά και Νότο - Φόβοι για «Ανατολικό Μέτωπο» με τζιχαντιστές στη Συρία ή το Ιράν


Κίσινγκερ: Επίθεση στο διεθνές σύστημα από Ρωσία και Χαμάς - Δεν αποκλείει κλιμάκωση


«Ήπια κόντρα» στο ντιμπέιτ Μπακογιάννη-Δούκα για Μεγάλο Περίπατο, κάμερες στους δρόμους και κυκλοφοριακό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης