Αριζόνα: Ακόμη και οι κάκτοι πέφτουν θύματα του υπερβολικού καύσωνα

Αριζόνα: Ακόμη και οι κάκτοι πέφτουν θύματα του υπερβολικού καύσωνα

Οι ακραίες συνθήκες ζέστης στην Αριζόνα όλο τον Ιούλιο επηρέασαν μέχρι και τα φυτά που αντέχουν

cactus_saguaro
Λίγα φυτά μπορούν να επιβιώνουν μέσα στις δύσκολες συνθήκες της ερήμου, αλλά η κλιματική αλλαγή μπορεί να το αλλάξει και αυτό.

Ο πρόσφατος καύσωνας διαρκείας στο Φοίνιξ της Αριζόνας, που έκλεισε ένα μήνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν καθημερινά τους 43 βαθμούς (και νύχτες πάνω από 32 βαθμούς), έδειξε ότι η χλωρίδα είναι εξίσου ευάλωτη με τους ανθρώπους.

Τα φυτώρια και οι κηπουροί κατακλύστηκαν από αιτήματα των κατοίκων για βοήθεια για οπωροφόρα δέντρα που έχσαν τα φύλλα τους, για φίκους ακόμη και για κάκτους σαγκουάρο, ένα φυτό της ερήμου που θεωρητικά αντέχει.

Πολλοί έλεγαν ότι ο κάκτος τους κιτρινίζει πολύ έντονα, ότι έσπασε και έπεσε ή ότι έσπασαν τα «χέρια» του. Ακόμη και στον Βοτανικό Κήπο, γράφει το Associated Press, τρεις κάκτοι έσπασαν ή έχασαν ένα «χέρι», ρυθμός που κατά τους ειδικούς είναι εξαιρετικά ασυνήθιστος.

Κλείσιμο
Οι κάκτοι σαγκουάρο είναι σήμα κατατεθέν του τοπίου της ερήμου Σονόρα όπου βρίσκεται και το Φοίνιξ,. Ζουν μέχρι και 200 χρόνια και φτάνουν σε ύψος τα 12 μέτρα, αλλά έχουν και όρια,

Η ελπίδα είναι πλέον να αρχίσει η περίοδος των βροχών που έχει καθυστερήσει σημαντικά (κανονικά αρχίζει γύρω στις 15 Ιουνίου) που θα φέρει υγρασία για τη χλωρίδα. Αν όμως πέσει πολύ βροχή σε ελάχιστο χρόνο, οι πλημμύρες μπορεί να αποδεχτούν καταστροφικές.

Για την ώρα πάντως, άνθρωποι και φυτά στην Αριζόνα έχουν να περιμένουν ακόμη ένα κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που το Σαββατοκύριακο θα φτάνουν ακόμη και τους 47 βαθμούς.




Ειδήσεις σήμερα

Χειμερινός... καύσωνας σε Χιλή και Αργεντινή - Ρεκόρ ζέστης με 37 βαθμούς Κελσίου


Εικόνες ντροπής στο Κτηματολόγιο Αθηνών με ουρές 12 ώρες πριν ανοίξει – Δείτε βίντεο


Ariana Viera: Η 26χρονη Miss Βενεζουέλα σκοτώθηκε σε τροχαίο - Είχε ανεβάσει βίντεο για την κηδεία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης