Άκαρπη η έρευνα της Μυστικής Υπηρεσίας για το ποιος έκρυψε κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο

Άκαρπη η έρευνα της Μυστικής Υπηρεσίας για το ποιος έκρυψε κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο

Στον χώρο όπου βρέθηκε η ουσία είχαν πρόσβαση εκατοντάδες άτομα, έδειξε η έρευνα

usa_white
Η έρευνα της Μυστικής Υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ, για το σακουλάκι με κοκαΐνη που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστούν ύποπτοι.

Σε δήλωσή της η Μυστική Υπηρεσία ανέφερε ότι έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και ότι έστειλε για ανάλυση το ναρκωτικό για να διαπιστωθεί ότι «δεν είναι επικίνδυνη ένωση». Ειδικότερα, οι αναλύσεις για βιολογικές απειλές ήταν αρνητικές.

Επιπλέον για το κρίσιμο ερώτημα πώς βρέθηκε η κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο, η Μυστική Υπηρεσία παραδέχεται ότι, παρά την ενδελεχή έρευνα, δεν κατέληξε σε συμπέρασμα. Στον χώρο όπου βρέθηκε η ουσία είχαν πρόσβαση εκατοντάδες άτομα, αλλά το DNA που συνελέχθη δεν ήταν επαρκές για την έρευνα.

«Προς το παρόν, η έρευνα της Μυστικής Υπηρεσίας έχει κλείσει λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με τον Guardian.

Κλείσιμο
Πηγή με γνώση του ζητήματος ανέφερε στο CNN ότι η βασική υπόθεση των ερευνητών είναι ότι την κοκαΐνη είχε αφήσει εκεί επισκέπτης, από τους οποίους ζητείται να αφήνουν τα τηλέφωνά τους σε ειδικό χώρο.

Την περασμένη εβδομάδα, η ανακάλυψη της κοκαΐνης, η οποία βρέθηκε σε «χώρο εργασίας» της Δυτικής Πτέρυγας, προκάλεσε την εκκένωση του Λευκού Οίκου. Η φημολογία οργίασε, με επικριτικές της διακυβέρνησης Μπάιντεν να υποστηρίζουν ότι η κοκαΐνη ανήκε στον γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με τον εθισμό. Ωστόσο ούτε ο πρόεδρος ούτε ο γιος του ήταν παρόντες στον Λευκό Οίκο όταν βρέθηκε η κοκαΐνη.




Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 50χρονος που πυροβολήθηκε μετά από διένεξη στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Οι ακτοπλόοι άρχισαν τις... εκπτώσεις - Η Seajets 12,5-15% και οι άλλες 20% μια ημέρα την εβδομάδα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης