Γαλλικά ΜΜΕ για παραίτηση Τσίπρα: Η αποχώρησή του κλείνει την «αριστερή παρένθεση»
«Χωρίς γραβάτα και με ένα θλιμμένο βλέμμα αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει η Monde
Στην αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ο σημερινός γαλλικός Τύπος.
«Χωρίς γραβάτα, ως συνήθως, και με ένα θλιμμένο βλέμμα στο πρόσωπό του, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος που κατείχε επί δεκατέσσερα χρόνια, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει η Le Monde, ενώ η οικονομική εφημερίδα Les Échos, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ελλάδα: ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται από ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία οδυνηρή οπισθοδρόμηση», υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας, 48 ετών σήμερα, αποφάσισε να «πετάξει λευκή πετσέτα» και προκήρυξε εκλογέςεντός του κόμματός του, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.
«Στην Ελλάδα, η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την "αριστερή παρένθεση"» τιτλοφορείται, τέλος, η ανταπόκριση της Liberation από την Αθήνα, όπου επισημαίνεται ότι η απόφαση παραίτησης Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -τέσσερις ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα- ήταν ένας μικρός σεισμός στο ελληνικό πολιτικό τοπίο.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.