Πέθανε στα 89 του ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με αυτισμό

Πέθανε στα 89 του ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με αυτισμό

Οι γονείς του είχαν γράψει ένα γράμμα 22 σελίδων σε παιδοψυχίατρο, αναφέροντας λεπτομερώς τη συμπεριφορά του γιου τους

Donald_Triplett
Ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που διαγνώστηκε με αυτισμό πέθανε στα μέσα Ιουνίου σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσαν οι συγγενείς του.

Ο Ντόναλντ Τρίπλετ, γνωστός ως «Donald T.» στην επιστημονική βιβλιογραφία, είχε διαγνωστεί από γιατρούς το 1943 με τη νευρογνωστική διαταραχή με την ονομασία «αυτισμός» σε ηλικία 10 ετών.

Ήταν η πρώτη περίπτωση που καταγράφηκε στην ιατρική, η οποία έπαιξε βασικό ρόλο στον προσδιορισμό της αναπηρίας. Για αυτόν τον λόγο έδωσε πολλές συνεντεύξεις και αποτέλεσε το θέμα ντοκιμαντέρ και βιβλίου.

Όταν ήταν παιδί, ο Ντόναλντ Τρίπλετ δεν ανταποκρινόταν σε όσα του ζητούσαν οι γονείς του, δεν έδειχνε ενδιαφέρον για άλλα παιδιά, αλλά εμφάνιζε ικανότητες να διατηρεί πολύ ακριβείς πληροφορίες και στοιχεία για διάφορα θέματα.

Κλείσιμο
Ανήσυχοι οι γονείς του έγραψαν ένα γράμμα 22 σελίδων σε έναν παιδοψυχίατρο, αναφέροντας λεπτομερώς τη συμπεριφορά του γιου τους. Ήταν ένα έγγραφο που έχει παραμείνει σημείο αναφοράς στην τεκμηρίωση των συμπτωμάτων της διαταραχής.

Παρά τη διάγνωσή του, που τότε θεωρείτο ότι προκαλεί σοβαρή αναπηρία, ο Ντόναλντ Τρίπλετ κατάφερε να συνεχίσει τις σπουδές του και να εργαστεί για περισσότερα από 60 χρόνια στην όχθη της μικρής πόλης Φόρεστ στο Μισισίπι.

Το 2020, ένα στα 36 παιδιά διαγιγνωσκόταν με αυτισμό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Marc: Από 39,8% έως 44,2% η Νέα Δημοκρατία, από 17,5% έως 20,9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπόρις Τζόνσον: Δηλώνει… υπερήφανος για την τραγωδία του Titan - «Πολύ βρετανικός θάνατος»

Δολοφονία στην Κω: Τα μοιραία 45 λεπτά για την Αναστάζια - Έψαχνε πώς να διαγράψει το στίγμα GPS από το κινητό του ο Μπαγκλαντεσιανός

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης