Ερντογάν: Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο προσφύγων

Ερντογάν: Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο προσφύγων

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «ντροπιαστικό» για τη διεθνή κοινότητα το ναυάγιο της Πύλου, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

erdogan_ekloges_2xr
Ένα «γιγαντιαίο νεκροταφείο προσφύγων» χαρακτήρισε τη Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «η Τουρκία, η οποία πάντοτε εκπληρώνει το ανθρωπιστικό και γειτονικό της καθήκον, υποστηρίζει την ασφαλή, εθελοντική και έντιμη επιστροφή των προσφύγων στην πατρίδα τους και υλοποιεί τα απαραίτητα έργα γι' αυτό».

«Οι άνθρωποι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για λόγους όπως η τρομοκρατία, οι συγκρούσεις, ο εμφύλιος πόλεμος, η πείνα και ο λιμός σε διάφορα μέρη του κόσμου, ιδίως στη γεωγραφική περιφέρεια στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Σήμερα, ο αριθμός των εκτοπισμένων έχει προσεγγίσει τα 110 εκατομμύρια. 35,3 εκατομμύρια από αυτούς συνεχίζουν τη ζωή τους ως πρόσφυγες εκτός της πατρίδας τους, 62 ,5 εκατομμύρια από αυτούς αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν στις χώρες τους» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Τούρκος πρόεδρος.

«Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους, τη νεοναζιστική ιδεολογία, την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία κατά των προσφύγων που εξαπλώνονται σαν δηλητήριο σε άλλες κοινωνίες και ριζώνουν στις δυτικές χώρες. Βλέπουμε αυτά τα νοσηρά κινήματα, τα οποία δεν θεωρούν κανέναν άλλον εκτός από τη δική τους φυλή, κουλτούρα και πεποίθηση ως άνθρωπο, ως απειλή για τις ανθρώπινες αξίες και το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας» πρόσθεσε ο Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

«Η αλαζονική νοοτροπία, η οποία έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μετατροπή της Μεσογείου, η οποία υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την ιστορία, σε ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο προσφύγων τα τελευταία χρόνια. Το πιο πρόσφατο και ντροπιαστικό παράδειγμα ήταν η ανθρωπιστική τραγωδία που έλαβε χώρα στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά, έχασαν τη ζωή τους. Η διεθνής κοινότητα, ιδίως οι χώρες που διδάσκουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους, πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το προσφυγικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με την εξάλειψη των συνθηκών που προκαλούν τη μετανάστευση» τόνισε ο Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Εν ψυχρώ δολοφονία 40χρονου στην Ηλεία - Τον σκότωσε 80χρονος για κτηματικές διαφορές

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Τα πέντε σενάρια για την τύχη του - Υπήρξε βραχυκύκλωμα ή παγιδεύτηκε;

Κως: Η στιγμή που η Αναστάζια βγαίνει με τον Μπαγκλαντεσιανό από σούπερ μάρκετ - Δείτε φωτογραφίες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης