Τουρκία: Γεννημένη στις Βρυξέλλες η μοναδική γυναίκα υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν

Τουρκία: Γεννημένη στις Βρυξέλλες η μοναδική γυναίκα υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν

Η Mαïνούρ Οζντεμίρ, μέχρι πρότινος πρέσβης της Αλγερίας και πρώην δημοτική σύμβουλος του Ανθρωπιστικού Δημοκρατικού Κέντρου το 2015 είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων

Ozderim1
Γεννημένη στις Βρυξέλλες, είναι η νέα υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τουρκίας. H Mαïνούρ Οζντεμίρ, πρώην δημοτική σύμβουλος του cdH (Ανθρωπιστικό Δημοκρατικό Κέντρο) στο Σκαρμπέεκ και βουλευτής Βρυξελλών για δέκα χρόνια, ορίστηκε υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη νέα τουρκική κυβέρνηση, αναφέρει το δίκτυο rtbf.



Γεννημένη στις Βρυξέλλες το 1982, η Mαϊνούρ Οζντεμίρ, απόφοιτη του ULB στις πολιτικές επιστήμες, έλαβε μέρος το 2006, στις δημοτικές εκλογές. Εξελέγη με το cdH. Τον Ιούνιο του 2009 έγινε βουλευτής Βρυξελλών. Επανεξελέγη το 2014.



Κλείσιμο
Αποβλήθηκε από το cdH μετά από δηλώσεις της για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν το 2015 τα βελγικά μέσα, είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.



Η Mαϊνούρ Οζντεμίρ αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή των Βρυξελλών το 2019, στο τέλος της δεύτερης θητείας της. Την επόμενη χρονιά, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, με τον οποίο ήταν κοντά, όπως επισημαίνει το rtbf, την όρισε Πρέσβη στην Αλγερία, θέση την οποία αφήνει για να αναλάβει υπουργική θέση.

Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ με τη δολοφονία 68χρονης στην Καβάλα: «Δεν είχε διαφορές με κανέναν, δεν ξέρουμε ποιος την σκότωσε», λέει ο ανιψιός της

Το τουρκικό προξενείο «ελέγχει» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει η ΝΔ

Τι αλλάζει σε οικονομία και εξωτερική πολιτική ο Ερντογάν - Η σύνθεση του υπουργικού της Τουρκίας

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης