Ανάλυση της Daily Mail: Τα δύο «φαντάσματα» που κυνηγούν τον βασιλιά Κάρολο

Ανάλυση της Daily Mail: Τα δύο «φαντάσματα» που κυνηγούν τον βασιλιά Κάρολο

Το σκάνδαλο των ταχυδρομείων και του μολυσμένου αίματος αμαυρώνουν την εικόνα της Βρετανίας - «Δεν θα έπρεπε ένας βασιλιάς που αξίζει το στέμμα του να πει κάτι για αυτό;»

charlesIII
Ένα 24ωρο πριν την στέψη του, ο βασιλιάς Κάρολος παραβλέπει τα δύο μεγαλύτερα σκάνδαλα που αμαυρώνουν την εικόνα της πατρίδας του, όπως αναφέρει η αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», Jan Moir.

«Τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο βασιλιάς Κάρολος τη νύχτα πριν τη στέψη του; Τι σκέφτεται καθώς αφήνεται στα χέρια του Μορφέα λίγες ώρες προτού ανέβει στον θρόνο για να αγκαλιάσει το πεπρωμένο του μπροστά στον κόσμο; Θα είναι σαν ένα παιδί που περιμένει τα Χριστούγεννα, γεμάτο ενθουσιασμό και αισιοδοξία; Ή μήπως οι σκέψεις του θα είναι πιο σκοτεινές, γεμάτες τρόμο για το μέλλον και τύψεις για το παρελθόν;».

Πέρασε το πρώτο εξάμηνο φροντίζοντας τους πάντες

Σύμφωνα με την αρθρογράφο της «Daily Mail», ο Κάρολος περίμενε σχεδόν επί 74 χρόνια για να φορέσει το Στέμμα, κατά συνέπεια, είχε αρκετό χρόνο για να τα σκεφτεί όλα. Είναι αξιοσημείωτο ότι πέρασε το πρώτο εξάμηνο στον θρόνο σαν μια... πολυάσχολη βασίλισσα-μέλισσα που ήθελε να φροντίζει τους πάντες.

Χαιρέτησε τους ηγέτες των Μαορί με τον παραδοσιακό τρόπο, πιέζοντας για λίγο το μέτωπο και τη μύτη τους. Κάθισε σταυροπόδι στο πάτωμα μιας αίθουσας προσευχής Σιχ στο Λούτον. Άνοιξε τα βασιλικά αρχεία σε μελετητές που διερευνούσαν τις σχέσεις του Στέμματος με τη δουλεία. Όταν απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο βρετανικό λαό ως βασιλιάς, υποστήριξε ότι είναι περήφανος που ηγείται ενός έθνους, οι αξίες του οποίου «παρέμειναν και πρέπει να παραμείνουν σταθερές» και υποσχέθηκε ότι «θα τηρήσει τις συνταγματικές του αρχές».

«Ψάχνει σε λάθος μέρος;»

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Κάρολος φρενάρει τις προσπάθειες προκειμένου η μοναρχία να ακολουθεί τις επιταγές ενός σύγχρονου, πολυπολιτισμικού έθνους. Θέλει να είναι μια ενωτική δύναμη που συνδέεται με εθνοτικές μειονότητες. Θέλει να διορθώσει τα ιστορικά λάθη, κάτι που είναι πολύ καλό γι' αυτόν.

«Μπορώ όμως να ισχυριστώ ότι αν είναι ειλικρινής για την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος, ψάχνει σε λάθος μέρος;», διερωτάται η αρθρογράφος Moir.

Κλείσιμο
Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στη Βρετανία που υποφέρουν πολύ και θα επωφελούνταν από τη βοήθειά του. «Είναι δύο ομάδες ανθρώπων, η μεταχείριση των οποίων μας ντροπιάζει όλους, όχι μόνο τον βασιλιά», τονίζει η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας.

Η ίδια αναφέρεται σε άτομα, η κακομεταχείριση των οποίων είναι ιστορική αλλά και διαρκής, καθώς η δυστυχία τους έχει επιδεινωθεί από γραφειοκρατία, κυβερνητικούς φραγμούς και απερίγραπτη περιφρόνηση: αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα ταχυδρομεία και το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα και εξακολουθούν να αναζητούν δικαιοσύνη και αποζημιώσεις, ύστερα από αρκετά χρόνια.


Το σκάνδαλο των ταχυδρομείων

Tο σκάνδαλο των ταχυδρομείων περιλαμβάνει τις άδικες αστικές και ποινικές διώξεις υπαλλήλων των βρετανικών ταχυδρομείων για κλοπή, απάτη και ψευδή λογιστικά στοιχεία, ενώ υπεύθυνο ήταν ένα ελαττωματικό σύστημα λογισμικού.

Αξιόλογοι και έντιμοι άνθρωποι που καταστράφηκαν οικονομικά και συναισθηματικά, έχασαν τη δουλειά τους, μπήκαν στη φυλακή ή αυτοκτόνησαν από ντροπή. Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα, που παραμένει η μεγαλύτερη δικαστική αδικία στην ιστορία της Γηραιάς Αλβιώνας.

«Δεν θα έπρεπε ένας βασιλιάς που αξίζει το στέμμα του να πει κάτι για αυτό;», αναρωτιέται η Βρετανίδα αρθρογράφος. «Αν ο Κάρολος εννοεί όσα λέει για αποκατάσταση των αδικιών, δεν πρέπει να θέλει να είναι βασιλιάς της Βρετανίας», προσθέτει.

Το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα

Την ίδια στιγμή, από τη δημόσια έρευνα για το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη... Τα αποτελέσματα δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους, ύστερα από 40 χρόνια μετά την έναρξη της χειρότερης καταστροφής στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS). Τότε που άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έλαβαν θεραπεία με αίμα και προϊόντα αίματος, που είχαν μολυνθεί με τους ιούς της ηπατίτιδας και του HIV.

Μέχρι πέρυσι είχαν καταβληθεί ελάχιστες αποζημιώσεις, ύψους 100.000 λιρών, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που αποκλείστηκαν, όπως γονείς, αδέλφια και παιδιά των θυμάτων, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Κι όμως ο δικαστής που είχε αναλάβει επικεφαλής της έρευνας, υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 2.500 θάνατοι που να σχετίζονται με το σκάνδαλο.

Το απίστευτο και στα δύο σκάνδαλα δεν είναι μόνο ότι αδικήθηκαν αθώοι άνθρωποι, αλλά ότι αυτή η αδικία έλαβε τεράστιες διαστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισαν στη συνέχεια.

Θα ασχοληθεί ο Κάρολος με τα δύο σκάνδαλα;

Για την αρθρογράφο Jan Moir, αν τα ταχυδρομεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS)- και οι δύο υπόλογοι στο Κοινοβούλιο- μπορούσαν να αποκρύψουν τα πάντα, αυτό ακριβώς θα έκαναν.

Εννοείται πως τίποτα από αυτά δεν είναι σφάλματα του βασιλιά Καρόλου, αλλά, όπως πολλοί άνθρωποι του δημόσιου βίου, έτσι και ο ίδιος βιάζεται να ασχοληθεί με τα διεθνή ζητήματα του «woke» (πρόκειται για το κίνημα που αφορά την επαγρύπνηση εναντίον των φυλετικών προκαταλήψεων και των διακρίσεων), παραβλέποντας ότι κάτι σάπιο βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη μύτη του.

«Αν ο βασιλιάς Κάρολος εννοεί αυτά που λέει, δεν πρέπει να θέλει να είναι βασιλιάς μιας τέτοιας χώρας», υπογραμμίζει η αρθρογράφος της «Daily Mail».



Ειδήσεις σήμερα:

Λιποθύμησε στο δικαστήριο ο Κούγιας κατά τη διάρκεια της δίκης Πισπιρίγκου

Ο Άντονι Φάουτσι που πολέμησε την Covid, ξένος εταίρος στην Ακαδημία Αθηνών

Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, στην 22χρονη που άφησε το βρέφος της μέσα σε ΙΧ για να πάει για ψώνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης