Ένας Βραζιλιάνος, που θεωρείται ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στη χώρα του, αφού διέπραξε πάνω από 100 φόνους και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 42 χρόνια στη φυλακή, εκτελέστηκε την Κυριακή κοντά στο Σάο Πάουλο.
Άγνωστοι «γάζωσαν» μπροστά στο σπίτι της αδελφής του τον Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο, επιβεβαίωσε η αστυνομία που αναζητεί τους δράστες.
Ο Φίλιο, επονομαζόμενος και «Πεντρίνιο Ματαντόρ» («ο σφαγέας Πετράκης»), ήταν 68 ετών.
Είχε μεγαλώσει σε βίαιο περιβάλλον. Ο πατέρας του ξυλοκοπούσε συχνά τη γυναίκα του και τον μικρό Πέντρο, που από τα εννιά του δούλευε σε σφαγείο. Αργότερα έλεγε ότι ο πατέρας του κλωτσούσε τη γυναίκα του όταν ήταν έγκυος σε αυτόν.
Το σημείο της δολοφονίας
Τον πρώτο φόνο του τον έκανε σε ηλικία 14 ετών και από τότε σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους, μεταξύ τους και τον πατέρα του μέσα στη φυλακή.
Αφέθηκε ελεύθερος το 2018. Από τότε είχε αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του σε πολλά μέσα ενημέρωσης και ντοκιμαντέρ. Ξεκίνησε μάλιστα καριέρα στο YouTube, όπου αναφερόταν στη ζωή του, σχολίαζε διάφορα εγκλήματα και προειδοποιούσε τους νέους να μην επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Στην πλατφόρμα σύντομων βίντεο Kwai είχε γίνει σταρ, έχοντας περισσότερους από 267.000 συνδρομητές.
Κλείσιμο
Η εγκληματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Κατά συρροή δολοφόνοι: Made in Brazil», Ιλάνα Κασόι, είπε ότι ο «Πεντρίνιο» σκότωνε ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε «ανεπιθύμητους» για την κοινωνία - πολλοί ήταν μέλη συμμοριών ή συγκρατούμενοί του στη φυλακή. Είπε επίσης ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη «χαρά, την άνεση στους τρόπους και την ευφυία» του Φίλιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από κοντά.
«Στο τέλος, γοήτευε τους ανθρώπους», είπε η Κασόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.