Βρετανία: Ακτιβιστές ζωγράφισαν την ουκρανική σημαία έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές – Η διαμαρτυρία έγινε ενόψει της επετείου του ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής
Πάνω από 300 λίτρα κίτρινης και μπλε μπογιάς, στα χρώματα της ουκρανικήςσημαίας έριξαν μέλη ακτιβιστικής οργάνωσης έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο, προκαλώντας ένα χάος για τα οχήματα που πέρασαν έξω από το σημείο.
Η ακτιβιστική ενέργεια έγινε ενόψει της επετείου του ενός έτους από την εισβολή της Μόσχας. Τα μέλη της οργάνωσης «Led By Donkeys» σταμάτησαν τους πεζούς και με καροτσάκια και βούρτσες άρχισαν να απλώνουν την μπογιά, θέλοντας να φτιάξουν σημαία 500 τ.μ.
Η μπογιά φυσικά έβαψε και τα λάστιχα των οχημάτων που περνούσαν από τον δρόμο, που συνοδεύει με το Hyde Park και το Kensington Gardens.
Η οργάνωση θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η Ουκρανία είναι ανεξάρτητο κράτος και ο λαός της έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. «Η ύπαρξη μιας τεράστιας ουκρανικής σημαίας έξω από την πρεσβεία του Πούτιν στο Λονδίνο θα χρησιμεύσει στο να του το υπενθυμίσει».
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε τέσσερις συλλήψεις, τριών ανδρών και μίας γυναίκας, που θεωρούνται ύποπτοι για εγκληματική ζημία και παρακώλυση της κυκλοφορίας.
Εντύπωση πάντως προκαλούν τα σχόλια που δέχεται η οργάνωση στο twitter. Κάποιοι επικροτούν την ακτιβιστική ενέργεια, ωστόσο κάποιοι άλλοι δυσφορούν, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τη δουλειά που θα επωμιστούν τα συνεργεία καθαρισμού, όσο και για την επιτυχία της ακτιβιστικής ενέργειας. «Λες κι αυτό θα σταματήσει τον πόλεμο» έγραψε ένας χρήστης.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.