Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε κάστρο 2.200 ετών - Δείτε βίντεο από τα συντρίμμια

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε κάστρο 2.200 ετών - Δείτε βίντεο από τα συντρίμμια

Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανασκαφές, το κάστρο χτίστηκε αρχικά ως παρατηρητήριο και επεκτάθηκε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου

kastro-mak
Εφιαλτικές στιγμές ζει η Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που εκτός από τις εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές που στερεί, έχει καταστρέψει χιλιάδες κτίρια. Μεταξύ αυτών το κάστρο του Γκαζιαντέπ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που υπέστη σοβαρές ζημιές.

«Ορισμένοι από τους προμαχώνες στο ανατολικό, νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα του ιστορικού κάστρου στην κεντρική περιοχή Σαχινμπέι καταστράφηκαν από τον σεισμό και τα συντρίμμια σκορπίστηκαν στον δρόμο. Τα σιδερένια κιγκλιδώματα γύρω από το κάστρο ήταν διάσπαρτα στα γύρω πεζοδρόμια. Ο τοίχος αντιστήριξης δίπλα στο κάστρο κατέρρευσε επίσης. Σε ορισμένους προμαχώνες παρατηρήθηκαν μεγάλες ρωγμές», μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
 

Ο θόλος και ο ανατολικός τοίχος του ιστορικού τζαμιού Sirvani, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κάστρο και λέγεται ότι χτίστηκε τον 17ο αιώνα, κατέρρευσαν επίσης εν μέρει, πρόσθεσε το ίδιο μέσο.
Κλείσιμο
 

Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανασκαφές, το κάστρο χτίστηκε για πρώτη φορά ως παρατηρητήριο από τους Χετταίους, επεκτάθηκε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο τον 2o-4o αιώνα μ.Χ. και ακόμη περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.
 

Πήρε τη σημερινή του μορφή μεταξύ 527-565 μ.Χ. κατά την περίοδο του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α', σύμφωνα με τα Τουρκικά Μουσεία, τον επίσημο ιστότοπο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

Δείτε βίντεο: Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε κάστρο 2.200 ετών - Δείτε βίντεο από τα συντρίμμια
Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε κάστρο 2.200 ετών - Δείτε βίντεο από τα συντρίμμια


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Νέα αποκάλυψη από Αναγνωστόπουλο - «Οι μπλε τρώνε»


Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής η μεταφορά νεφροπαθών - Στο ΕΚΑΒ η Μίνα Γκάγκα


Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Η χιονισμένη Αθήνα από ψηλά - Εντυπωσιακό βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης