Κατάρ-gate - La Repubblica για Κοτσολίνο: Ο «κληρονόμος» του Παντσέρι που είχε σταθερό ρόλο στην οργάνωση

Κατάρ-gate - La Repubblica για Κοτσολίνο: Ο «κληρονόμος» του Παντσέρι που είχε σταθερό ρόλο στην οργάνωση

Έχει ζητηθεί άρση ασυλίας για τον ευρωβουλευτή - Επικαλούμενη τις βελγικές μυστικές υπηρεσίες, η ιταλική εφημερίδα μιλά για μια ομάδα παρεμβολής στη μισθοδοσία του Μαρόκου

Andrea_Cozzolino
Στον ρόλο του Αντρέα Κοτσολίνο, για τον οποίο η προεδρία της ΕΕ, ζήτησε άρση της ασυλίας εστιάζει ο ιταλικός Τύπος.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκαλεί, ειδικότερα, τον Κοτσολίνο «κληρονόμο του Παντσέρι», λέγοντας χαρακτηριστικά πως φαίνεται να είχε «σταθερό ρόλο στην οργάνωση, της οποίας ήταν ένας από τους πυλώνες μαζί με τους Παντσέρι και Τζιόρτζι».

Επικαλούμενη τις βελγικές μυστικές υπηρεσίες, η ιταλική εφημερίδα μιλά για μια ομάδα παρεμβολής στη μισθοδοσία του Μαρόκου, αφού ο Κοτσολίνο φαίνεται να είχε συναντηθεί τουλάχιστον μία φορά με τον επικεφαλής των Μαροκινών μυστικών υπηρεσιών (Dged) το 2019, όταν «θα γινόταν η παράδοση της σκυτάλης μεταξύ του απερχόμενου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Παντσέρι, και του Κοτσολίνο».

Κοτσολίνο και Παντσέρι ζήτησαν να πληρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως. Στο πλαίσια της έρευνας, ο Παντσέρι φαίνεται να δήλωσε πως «ο σημερινός πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Μαγκρέμπ (δηλαδή ο Κοτσολίνο) έχει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει έκτακτα ψηφίσματα», κάτι το οποίο αποκαλύπτει και τους δύο ρόλους κλειδιά για τον ευρωβουλευτή: η προεδρία της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μαγκρέμπ και η συμπροεδρία της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Μαρόκου-ΕΕ.

Σύμφωνα με τα βελγικά ερευνητικά στοιχεία που μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα, οι Παντσέρι και Κοτσολίνο το 2019 οι δύο «είχαν καταλήξει σε συμφωνία με τις Μαροκινές μυστικές υπηρεσίες, μέσω του πρέσβη του Μαρόκου στη Βαρσοβία, να ασκήσουν παρέμβαση υπέρ του Μαρόκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αντάλλαγμα να πληρώνονται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως».

Η Repubblica αναφέρεται και στη «συμμετοχή του Κοτσολίνο στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το λογισμικό Pegasus” τον Ιανουάριο του 2022, η οποία ήταν προγραμματισμένη, δεδομένης της δημόσιας συμμετοχής του Μαρόκου στον εν λόγω φάκελο».

Όπως τονίζει η ιταλική εφημερίδα, «το λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Μαρόκο για τον έλεγχο των αντιπάλων του».

Ειδήσεις σήμερα

Βέροια - Ανατριχιαστική η περιγραφή του αστυνομικού που βρήκε το βρέφος: «Eπέπλεε στο νερό μπρούμυτα, είχε σημάδια»

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φωτιά στον Ρομά - Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Το Ινστιτούτο της απάτης: «Eφαγαν» 515.000 ευρώ από αστυνομικό για δήθεν θεραπεία λεύκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης