Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργος Μπισμπίκης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικώνγια τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με τον 35χρονο ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς όταν ο άνδρας μπήκε σε γνωστή επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα.
Εκεί, κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- άρχισαν να τον πειράζουν, γελώντας μαζί του. Μάλιστα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του pelop, κάποια στιγμή του πρότειναν να κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα, ενώ κάποιος άλλος του έβαλε φωτιά.
Ο Ρομά, αμέσως άρχισε να ουρλιάζει, προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά που ευτυχώς τα κατάφερε γλιτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή. Τότε άρχισε να διαμαρτύρεται και να απειλεί με μηνύσεις, ενώ η παρέα προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.
Το απίστευτο γεγονός καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έκανε τον γύρο της πόλης. Όπως ήταν αναμενόμενο το βίντεο προκάλεσε την οργή πολλών, οι οποίοι αποφάσισαν να δράσουν και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.
«Μόνος μου γονάτισα, η φωτιά ήταν καλαμπούρι»
Ο 35χρονος Ρομάαπό την πλευρά του δήλωσε πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως αναφέρονται, δηλαδή κανείς δεν τον εξανάγκασε να γονατίσει, ενώ όπως είπε, η φωτιά μπήκε «για καλαμπούρι».
«Πήγα να πω τα κάλαντα και ήθελα εγώ να τα πω καθισμένος στα γόνατα. Δεν μου είπαν οι άνθρωποι , κάτι. Εγώ το ήθελα κι επειδή με γνωρίζουν , από καλαμπούρι, έπαιξα. Τα παιδιά μετά μου έβαλαν φωτιά για το καλαμπούρι. Κι αυτοί έκαναν καλαμπούρι κι εγώ. Τα πόδια μου δεν έχουν καεί καθόλου. Η φωτιά έσβησε απότομα κι όλο αυτό έγινε για πλάκα. Τους ανθρώπους τους ξέρω πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κρητικός.
Κλείσιμο
ΕΛ.ΑΣ για τον 35χρονο Ρομά: «Προσήλθε αυτοβούλως, στον εισαγγελέα το προανακριτικό υλικό»
Σημειώνεται πως για το εν λόγω θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΛ.ΑΣ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.
Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.
Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και τη φερόμενη ως κατάθεση του 35χρονου, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, από την πλευρά της Εισαγγελίας θα διερευνηθεί η όλη υπόθεση σε βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον 35χρονο, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.
Δείτε βίντεο: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φωτιά στον Ρομά - Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.