QatarGate: Θέμα χρόνου η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο – Ήταν το αφεντικό του Τζόρτζι

QatarGate: Θέμα χρόνου η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο – Ήταν το αφεντικό του Τζόρτζι

Σε δεύτερη φάση περνούν οι έρευνες των βελγικών αρχών – Ερώτημα γιατί ο Κοζολίνο, με πάμπλουτη σύζυγο, ήθελε να εμπλακεί στο σκάνδαλο

cozzolino
Θέμα χρόνου είναι η άρση της ασυλίας του Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντρέα Κοζολίνο, προϊσταμένου του Φραντσέσκο Τζόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή, Ελληνίδας καθαιρεθείσας αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς οι βελγικές αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatar Gate» έχουν βάλει αυτόν και μερικούς άλλους στο «μάτι».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», οι βελγικές έρευνες περνούν σε δεύτερη φάση και από σήμερα μπορεί να κάνουν άμεση αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν.

Σύντομα τα αιτήματα άρσης ασυλίας ευρωβουλευτών

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι οι Βέλγοι εισαγγελείς έχουν ήδη ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο ότι θα στείλουν λίαν συντόμως πιθανόν αίτημα άρσης ασυλίας ευρωβουλευτών.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο αιτήματα που αφορούν τους ευρωβουλευτές Αντρέα Κοζολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Προς το παρόν, η ευρωβουλευτής Μαρία Αρένα παραμένει στο απυρόβλητο των βελγικών αρχών.

Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας «La Repubblica» εκτιμά ότι, εάν η εξέταση των στοιχείων γίνει με γοργούς ρυθμούς, τότε η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου μπορεί να κληθεί να εκφραστεί σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων για τους Ταραμπέλα και Κοζολίνο στις 16 Ιανουαρίου. Προβλέπει επίσης ότι δύσκολα το Ευρωκοινοβούλιο θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην άρση της ασυλίας τους.

Ωστόσο, ο ιταλικός Τύπος διερωτάται γιατί ένας ευρωβουλευτής, η γυναίκα του οποίου δεν ξέρει τι έχει, ενεπλάκη σε σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας;

Κλείσιμο
Οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι «τουλάχιστον ένας Ιταλός ευρωβουλευτής, ο Αντρέα Κοζολίνο, φέρεται να παρενέβη στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την προαγωγή των συμφερόντων του Μαρόκου», σχολιάζει η εφημερίδα La Repubblica.

Η σύζυγος του ευρωβουλευτή έχει αμύθητη περιουσία

Ο Αντρέα Κοζολίνο, όπως γράφει ο ιταλικός ιστότοπος «news.italy24.press», έχει παντρευτεί τη Μαρία Νορμάλε, κόρη ενός εκ των πλουσιότερων κατασκευαστών στη Νάπολη.

Ο ίδιος που παραμένει σε φυλακή του Βελγίου, δηλώνει βαθύτατα οργισμένος για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος του την ώρα που πολλοί που τον γνωρίζουν καλά, διερωτώνται τους λόγους για τους οποίους το όνομά του φιγουράρει στο σκάνδαλο δωροδοκίας που αμαυρώνει την εικόνα του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο γάμος του με μια γυναίκα από πάμπλουτη οικογένεια, του εξασφάλισε μία άνετη ζωή. Αφού λοιπόν είχε και... του πουλιού το γάλα, γιατί να ρισκάρει την καριέρα του;


Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής

Ο Aντρέα Κοζολίνο γεννήθηκε στη Νάπολη το 1962, είναι πατέρας τριών παιδιών και μέχρι σήμερα κατέχει το αξίωμα του ευρωβουλευτή.

Η πολιτική του καριέρα ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, όταν δεν είχε ακόμη τελειώσει τις σπουδές του στο Λύκειο της πόλης «Torre del Greco » (σημαίνει: Ο Πύργος του Έλληνα), που βρίσκεται στην επαρχία της Νάπολης.

Ήταν ένας από τους νεαρούς ιδρυτές της «Φοιτητικής Ένωσης Ναπολιτάνων» που ήθελε να εξοντώσει την μαφία της Νάπολης, «Καμόρα».

Στη συνέχεια αφοσιώθηκε εξολοκλήρου στην πολιτική από πολύ νεαρή ηλικία. Υπήρξε γραμματέας της Ιταλικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας Νεολαίας από το 1983 έως το 1986 και δύο χρόνια αργότρα, εντάσσεται στο κόμμα της Αριστεράς των Δημοκρατών. Διετέλεσε πρόεδρος της περιφέρειας της Καμπανίας ενώ από το 2007, είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το 2009 κάθεται για πρώτη φορά στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το 2014 επανεκλέγεται με το Δημοκρατικό Κόμμα, επιτυγχάνοντας ευρεία συναίνεση στη νότια περιφέρεια της Νάπολης.

Με την ευκαιρία αυτή θα οριστεί αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το 2019 επανεκλέγεται στις ευρωεκλογές αναλαμβάνοντας το ρόλο του υποεπιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Ένωση του Αραβικού Μαγκρέμπ.




Ειδήσεις σήμερα:

Ασφυκτικό θάνατο έδειξε η νεκροψία για το 11 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα

Όλα έτοιμα στο γήπεδο της Σάντος - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ

Politico για Ερντογάν: Σχεδιάζει πολέμους για να γαντζωθεί στην εξουσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης