Λουκασένκο σε Πούτιν: Θέλουμε στενότερη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία

Λουκασένκο σε Πούτιν: Θέλουμε στενότερη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία

Οι πρόεδροι Λευκορωσίας και Ρωσίας συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Μινσκ εν μέσω εικασιών πως ο Πούτιν θα επιδίωκε να πιέσει τον Λουκασένκο να μπει στον πόλεμο της Ουκρανίας

putin_lukashenko
Την επιθυμία του για στενότερη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία εξέφρασε τη Δευτέρα ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λευκορωσία.

Ο Πούτιν προσγειώθηκε στο Μινσκ με τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών του στο πλευρό του, λίγες ώρες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με ένα σμήνος επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε κρίσιμες υποδομές στο Κίεβο, γεγονός που προκάλεσε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε δώδεκα περιοχές.

«Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν να έχουμε πολιτική βούληση και να επικεντρωθούμε στην επίτευξη αποτελεσμάτων σε όλα τα θέματα της διμερούς ατζέντας», δήλωσε ο Λουκασένκο στον Πούτιν.

«Τα κύρια θέματα τον τελευταίο καιρό ήταν τα θέματα άμυνας και ασφάλειας», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο επιδιώκει εδώ και χρόνια να εμβαθύνει την ενοποίηση με τη Λευκορωσία, η οποία εξαρτάται από τη Μόσχα για φθηνό πετρέλαιο και δάνεια, αλλά ο Λουκασένκο είχε αντισταθεί στην απόλυτη ενοποίηση με τη Ρωσία παρά το γεγονός ότι είναι βασικός σύμμαχος.

Οι εικασίες αυξήθηκαν πριν από την επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη ότι θα πιέσει τον Λουκασένκο να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, αφού η Μόσχα υπέστη σειρά ηττών σε σχεδόν 10 μήνες μαχών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ωστόσο, απέρριψε τις αναφορές, χαρακτηρίζοντάς τες «εντελώς ανόητες, αβάσιμες κατασκευές».

«Ανοιχτοί για διάλογο»

«Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι ανοιχτές για διάλογο με άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών. Ελπίζω ότι σύντομα θα ακούσουν τη φωνή της λογικής», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Ο Πούτιν είπε στον Λευκορώσο σύμμαχό του ότι ελπίζει να εμβαθύνει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και εξήρε τη Λευκορωσία ως «σύμμαχό μας με την πραγματική έννοια της λέξης».


Ειδήσεις σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον πατέρα Αντώνιο - Ο εισαγγελέας τον καλεί για κακούργημα

Λευκός καπνός για το πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου - Συμφωνία για τα 180 ευρώ

Το Twitter... ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Μασκ από CEO
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης