Βρετανία: Επέλαση πολικού ψύχους στο Λονδίνο αναμένουν οι αρχές

Βρετανία: Επέλαση πολικού ψύχους στο Λονδίνο αναμένουν οι αρχές

Σε κίτρινο συναγερμό η Βρετανία – Χιόνι και πάγο στο Λονδίνο και τα νοτιοανατολικά της χώρας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι – Προειδοποιήσεις για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

london_weather
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές στη Βρετανία καθώς το πολικό ψύχος που πλήττει ήδη το Λονδίνο και πολλές περιοχές στα νοτιοανατολικά της χώρας, θα ενισχυθεί τις επόμενες ώρες και ενδεχομένως να βυθίσει στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά μέσα στις επόμενα 24ωρα, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Όπως προειδοποιούν οι Βρετανοί μετεωρολόγοι, το χιόνι και ο πάγος θα κάνουν ιδιαίτερα δύσκολες τις μετακινήσεις των Λονδρέζων και των πολιτών στα νοτιοανατολικά της χώρας από την Κυριακή μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Χιόνι έχει ήδη πέσει σε μεγάλο μέρος της Σκωτίας και σε τμήματα του Γιορκσάιρ όπως και της βόρειας Ουαλίας.


Προειδοποιήσεις για εκτεταμένο μπλακ άουτ

Η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος μέσα στις επόμενες ώρες συνιστώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Η εταιρεία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ενισχύσει τις μονάδες παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη ή να πληρώσει τα νοικοκυριά προκειμένου να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Στο μεταξύ, σχεδόν τα 2/3 των δημοτικών συμβουλίων στη Βρετανία αγωνίζονται να βρουν οδηγούς φορτηγών για να ρίξουν αλάτι στους δρόμους γεγονός που σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν θα είναι εύκολες για όσους χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους το όχημά τους.

Κλείσιμο
Συνολικά, το 63% των δημοτικών αρχών δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να προσλάβουν οδηγούς εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «κίτρινο συναγερμό»

Οι βρετανικές αρχές έχουν κηρύξει «κίτρινο συναγερμό» για περιοχές της νοτιοδυτικής και βορειοδυτικής Αγγλίας και στη βόρεια Βόρεια Ιρλανδία μέχρι την Κυριακή.

«Αυτή τη στιγμή η αέρια μάζα που τροφοδοτεί τις ψυχρές συνθήκες έρχεται από το βορρά , πιθανότατα από την Αρκτική», εξηγούν οι Βρετανοί μετεωρολόγοι.

Σήμερα, αριθμός των ακινητοποιημένων οχημάτων- κυρίως ξέμειναν από μπαταρία ή σκασμένο λάστιχο - αναμένεται να είναι υψηλότερος από το κανονικό.

«Πολλοί είναι αυτοί - κυρίως φοιτητές - που παίρνουν σήμερα τα αυτοκίνητά τους για μία μίνι απόδραση το Σαββατοκύριακο ή να κάνουν βόλτες για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Είναι μια εικόνα που θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα θα έχει τσουχτερό κρύο», γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, πάνω από 3.200 κτίρια που ανήκουν στις τοπικές αρχές και φιλανθρωπικές οργανώσεις, θα παραμείνουν ανοιχτά για παρέχουν θέρμανση σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεστάνουν τα σπίτια τους , σύμφωνα με την καμπάνια «Warm Welcome» (Ζεστό καλωσόρισμα).

Πολλά από αυτά είναι ήδη γεμάτα κατά το ήμισυ και προσφέρουν μια ποικιλία υπηρεσιών, από ζεστό τσάι μέχρι και γραφείο για να εργαστούν.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Ζητά, μέσω ΕΟΦ, από τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα ελλειπτικών φαρμάκων


«Περάσαμε δίπλα από τη μητέρα μου, δεν την καταλάβαμε, είχε απανθρακωθεί», κατέθεσε μάρτυρας για το Μάτι


Φέσια και στη Μπρατισλάβα είχε αφήσει η Σλοβάκα απατεώνισσα που συνελήφθη στο Μεσολόγγι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης