Σλοβακία: Φέσια και στην Μπρατισλάβα είχε αφήσει η απατεώνισσα - Προσπάθησε να γλιτώσει με απειλές

Σλοβακία: Φέσια και στην Μπρατισλάβα είχε αφήσει η απατεώνισσα - Προσπάθησε να γλιτώσει με απειλές

Δείτε τι κατήγγειλε πριν από έναν χρόνο μια γυναίκα από τη Μπρατισλάβα για την Μαρία Τσελεκτίκοβα

Maria_Geleticova_xr
Φέσια και στη Μπρατισλάβα είχε αφήσει από το 2021 η Σλοβάκα απατεώνισσα Μαρία Τσελεκτίκοβα, η οποία συνελήφθη χθες, Πέμπτη (8/12) στο Μεσολόγγι. Όπως αποδείχτηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών σε έλεγχο των στοιχείων της σε βάρος της εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Την περίοδο εκείνη την όμορφη ξανθιά είχε καταγγείλει στις αρχές της Σλοβακίας η Σουζάνα Σπιντέροβα, που σύμφωνα με ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα στο Fecebook, υπήρξε θύμα της καθώς της άφησε απλήρωτα ενοίκια εκατοντάδων ευρώ. Την ανάρτηση της αυτή στις αρχές Αυγούστου του 2021 όχι μόνο την είχε δει η Μαρία Τσελεκτίκοβα, αλλά άρχισε να της στέλνει και απειλητικά μηνύματα προκειμένου να σταματήσει την ψάχνει. Η γυναίκα προχώρησε σε νέα ανάρτηση στις 25 Αυγούστου δημοσιεύοντας και μια σειρά από φωτογραφίες της:

«Προσέξτε αυτή τη γυναίκα, τη Mária Geleti čová, η οποία προσποιείται ότι νοικιάζει διαμέρισμα στην Μπρατισλάβα στη Μπαϊκάλσκα. Με απειλεί επανειλημμένα, αλλά ο εκφοβισμός είναι απλά μια μορφή καταπίεσης. Και δεν θα καταπιεστώ. Κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε προσέξει την ανάρτησή μου στις αρχές Αυγούστου. Με εξαπάτησε. Ήθελα να προειδοποιήσω και άλλους ώστε να μην ξεγελαστούν από αυτή τη γυναίκα που έχει ακόμη και τον επαγγελματικό της λογαριασμό εδώ στο LinkedIn (δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει ακόμα καθώς δεν μπορώ να την κάνω tag τώρα) και δηλώνει δικηγόρος. Ανεξάρτητα από το γεγονός αν ο λογαριασμός είναι ακόμα ενεργός ή όχι, έχει/είχε 600 συνδέσεις. Προσποιείται ότι νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην Μπρατισλάβα. Προς το παρόν, εξαπάτησε πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Αφού έκανα ανάρτηση για αυτή την απάτη, άρχισε να με απειλεί (για όσους μιλούν σλοβακικά, μπορείτε να το δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες). Με εκβίαζε ότι θα επικοινωνήσει με τον τωρινό εργοδότη μου κλπ για να μου καταστρέψει την καριέρα κλπ. Ακόμα και μετά από πολύ καιρό, υπόσχεται να σας στείλει πίσω τα χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα δείτε ΠΟΤΕ ούτε ένα μικρό ποσό από αυτό. Πρέπει να το παραδεχτώ, είναι ειδική στο να βρίσκει δικαιολογίες».

Dávajte si pozor na tuto zenu, Mária Geletičová, ktorá sa tvári, že prenajíma byt v Bratislave na Bajkalskej. Opakovane...

Posted by Zuzana Špinderová on Wednesday, August 25, 2021


Το χρονικό της απάτης και η σύλληψη

Από τις 30 Νοεμβρίου ως και την περασμένη Δευτέρα, η Maria Geleticova είχε μείνει σε ένα ξενοδοχείο στη Ναύπακτο. Όταν θέλησε να αποχωρήσει για τον επόμενο «στόχο» της, ισχυρίστηκε ότι θα πλήρωνε τον λογαριασμό μέσω e-banking ο σύντροφός της ο οποίος δήθεν είναι υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλου οργανισμού. Στη συνέχεια, έστειλε στο ξενοδοχείο e-mail με ένα παραστατικό μεταφοράς 600 ευρώ, που όμως αποδείχθηκε πλαστό. Η ίδια, όμως, είχε ήδη φύγει...

Κλείσιμο
Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, η καλλονή επικοινώνησε τηλεφωνικά με ραδιοταξί της Ναυπάκτου και συμφώνησε με έναν οδηγό να τη μεταφέρει στην Κόρινθο, έναντι 200 ευρώ. Όταν έφτασαν, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε μετρητά και έστειλε στο κινητό του γιου του οδηγού ένα παραστατικό μεταφοράς 250 ευρώ. Και αυτό, όμως, αποδείχθηκε πλαστό! Ο ταξιτζής υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Ναυπακτίας και ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Κορίνθου να εντοπίσει την αλλοδαπή στο ξενοδοχείο που κατέλυσε, όπου τελικά συνελήφθη.

slovaka


Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μια αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη απατών. Παράλληλα, σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης Σλοβακικών Αρχών, για υποθέσεις απατών. Ειδικότερα, στις 4/12/2022 αργά το βράδυ, η κατηγορούμενη Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι η αλλοδαπή είχε διαπράξει ακόμα τρεις περιπτώσεις απατών σε ξενοδοχεία και σε μίνι μάρκετ ως εξής:

Από τις 26 ως και τις 30 Νοεμβρίου, η απατεώνισσα με τα χίλια πρόσωπα που συστηνόταν κάθε φορά με διαφορετικά ονόματα, κατέκλυσε στην σουίτα γνωστού ξενοδοχείου στην Πάτρα, στο οποίο έστειλε πλαστές αποδείξεις ότι δήθεν κατέβαλλε το αντίτιμο για τις διανυκτερεύσεις και τα γεύματά της, πάλι με φερόμενο ως αποστολέα τον υποτιθέμενο σύζυγό της».

Στο διάστημα της διαμονής της, έκανε τηλεφωνική παραγγελία σε ένα μίνι μάρκετ για δυο κάρτες paysafe αξίας 150 ευρώ, τσιγάρα, ποτά και τρόφιμα, συνολικής αξίας 193 ευρώ και είπε στον διανομέα που της τα πήγε στο δωμάτιο ότι θα πλήρωνε με τραπεζική κάρτα. Όταν εκείνος επέστρεψε με το POS, διαπίστωσε ότι η κάρτα της ήταν άδεια και πήρε πίσω την παραγγελία, αλλά μόλις επέστρεψε στο μαγαζί διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε αντιγράψει τους κωδικοί των καρτών paysafe. Η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ αναζήτησε την επόμενη ημέρα στο ξενοδοχείο την όμορφη αλλοδαπή, αλλά διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί χωρίς να πληρώσει!

Για τις υποθέσεις αυτές έχουν κατατεθεί μηνύσεις στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Έτσι, μόλις η Maria Geleticova ξεμπερδέψει με τις δικαστικές διαδικασίες στο Μεσολόγγι, θα μεταχθεί και στην Πάτρα για να της ασκηθούν και άλλες διώξεις. Στο μεταξύ, για την σύλληψή της έχουν ενημερωθεί και οι υπηρεσίες της Αθήνας, που έχουν δεχθεί καταγγελίες για παρόμοιες απάτες σε βάρος ξενοδοχείων στην Αττική και σε νησί του Αργοσαρωνικού!

Ειδήσεις σήμερα:

Μου έκανε την κίνηση του Κασιδιάρη από το 2012» λέει η Πιπιλή για την ένταση με τον Αβραμάκη

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη - Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής

Η Σλοβάκα απατεώνισσα «έφαγε» 880 ευρώ από τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης