Σλοβενία: «Fake news» η φωτογραφία στο tweet του ρωσικού ΥΠΕΞ για την προετοιμασία «βρώμικης βόμβας»

Σλοβενία: «Fake news» η φωτογραφία στο tweet του ρωσικού ΥΠΕΞ για την προετοιμασία «βρώμικης βόμβας»

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας επισημαίνει πως η φωτογραφία που παρουσιάζουν οι Ρώσοι έχει τραβηχτεί το 2010, ανήκει στον Οργανισμό Διαχείρισης Ραδιενεργών Αποβλήτων της Σλοβενίας και δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία

slovenia_rosia
Η κυβέρνηση της Σλοβενίας αντέδρασε σε ένα tweet του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, σχετικά με την υποτιθέμενη προετοιμασία της Ουκρανίας για τη χρήση «βρώμικης βόμβας», το οποίο χρησιμοποιούσε μια φωτογραφία του αποθέτη ραδιενεργών αποβλήτων του πυρηνικού σταθμού της σλοβενικής πόλης Κρσκο.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός της σλοβενικής κυβέρνησης στο Twitter αναδημοσίευσε το tweet των Ρώσων, σχολιάζοντας ότι η φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2010, ανήκει στον Οργανισμό Διαχείρισης Ραδιενεργών Αποβλήτων της Σλοβενίας (ARAO) και δείχνει ανιχνευτές καπνού.



Τονίζεται επίσης ότι η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της ARAO.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα ραδιενεργά απόβλητα στη Σλοβενία αποθηκεύονται με ασφάλεια, βρίσκονται υπό εποπτεία και δεν χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καμίας «βρώμικης βόμβας».

Κλείσιμο
Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας, της Τουρκίας και της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια των οποίων «εξέφρασε την ανησυχία του για τη φερόμενη πιθανή χρήση "βρώμικης βόμβας" από την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι, από την πλευρά του, πιστεύει ότι οι δηλώσεις της Ρωσίας σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση "βρώμικης βόμβας" από την Ουκρανία δείχνουν ότι έχει ήδη προετοιμάσει τα πάντα, οπότε ο κόσμος θα πρέπει να αντιδράσει σε αυτό όσο το δυνατόν πιο σκληρά.


Ειδήσεις σήμερα:

Χαμηλότοκα δάνεια σε νέους 25-39 ετών για α' κατοικία - Το ‘23 το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Ψάχνουν τον βιαστή με το τατουάζ στο Παλαιό Φάληρο - Είχε «ξαναχτυπήσει» το ίδιο βράδυ

Δείτε βίντεο: Άσκηση πυρηνικής ετοιμότητας με βαλλιστικoύς πυραύλους υπό το βλέμμα του Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης