Πόλεμος στην Ουκρανία: Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Μινσκ-Μόσχας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Μινσκ-Μόσχας

Ο Λευκορώσος ηγέτης είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της χώρας του

Αλεξαντερ-Λουκασενκο
Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που θα περιλαμβάνουν βολές με πραγματικά πυρά και εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Μινσκ.

Στρατιωτικές μονάδες θα αναπτυχθούν «σε τέσσερα πεδία βολής στη Λευκορωσία, στο ανατολικό και στο κεντρικό τμήμα της χώρας», σύμφωνα με αξιωματούχο του λευκορωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της χώρας του για τη συγκρότηση «περιφερειακής δύναμης», υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία συνωμοτεί για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας.

Το Μινσκ, στενός σύμμαχος της Μόσχας, έχει παράσχει υλικοτεχνική και πολιτική υποστήριξη στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Λίγο πριν από την έναρξη της εισβολής (24 Φεβρουαρίου), ρωσικά στρατεύματα είχαν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία για «στρατιωτικές ασκήσεις» προτού εξαπολύσουν επιθέσεις κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο Λουκασένκο δήλωσε, την περασμένη εβδομάδα, ότι τα στρατεύματά του θα αναπτυχθούν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, επικαλούμενος, όπως είπε, απειλές από την Ουκρανία και τη Δύση.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στο Παρίσι: Βίντεο καταγράφει την ύποπτη για τον φόνο της 12χρονης που βρέθηκε σε βαλίτσα

ΓΓ Συνοριοφυλάκων: 23 χρόνια δεν έχω δει τέτοια απάνθρωπη εικόνα όπως αυτή με τους γυμνούς μετανάστες

Βίντεο: Η στιγμή που Ελληνίδα δημοσιογράφος τρέχει να καλυφθεί για να γλιτώσει από drone kamikazi στο Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης