Βρετανία: Ποιος είναι ο σερ Γκράχαμ Μπρέιντι που θα ανακοινώσει τον νέο πρωθυπουργό της χώρας

Βρετανία: Ποιος είναι ο σερ Γκράχαμ Μπρέιντι που θα ανακοινώσει τον νέο πρωθυπουργό της χώρας

Ο 54χρονος πρόεδρος της «Επιτροπής 1922» με το αβίαστο χαμόγελο  θα ανακοινώνει στις 14:30 το όνομα του νέου ηγέτη των Τόρις και πρωθυπουργού της Βρετανίας

20833001
Aπό τα «χείλη» του σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, προέδρου της «Επιτροπής 1922» των βουλευτών των Τόρις, κρέμονται σήμερα τα μέλη των Συντηρητικών καθώς, στις 14.30 μ.μ, ώρα Ελλάδος, θα ανακοινώσει το όνομα του νέου ηγέτη του κόμματος και διαδόχου του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ωστόσο, ο σερ Μπρέιντι θα έχει ενημερώσει δέκα λεπτά νωρίτερα τους δύο μονομάχους Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ για το ποιος είναι ο μεγάλος νικητής που θα αναλάβει τα ηνία του Συντηρητικού Κόμματος και της Βρετανίας. 

Ποιος είναι ο σερ Γκράχαμ Μπρέιντι

Γεννήθηκε στο Σάλφορντ του Λάνκσαιρ το 1967. Σπούδασε νομικά στο Altrincham Grammar School και το Πανεπιστήμιο του Durham. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε να ασχολείται με τα κοινά και εντάχθηκε στο Συντηρητικό Κόμμα συμμετέχοντας σε εκστρατεία για τη διάσωση των τοπικών γυμνασίων.

Προτού καθίσει στα έδρανα της Βουλής των Κοινοτήτων το 1997, ο Γκράχαμ διετέλεσε διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων στην εταιρεία «Waterfront Partnership». Στο παρελθόν είχε εργαστεί στη «δεξαμενή σκέψης» Centre for Policy Studies and Shandwick Plc.
20444909
 

Κλείσιμο
Όταν εξελέγη βουλευτής των Τόρις , απέκτησε τον τίτλο του νεότερου βουλευτή των Συντηρητικών. Στο βρετανικό κοινοβούλιο υπήρξε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης για τον τομέα της απασχόλησης. Επιπλέον, ήταν «σκιώδης» υπουργός για τον τομέα της Παιδείας .

Από το 2008 έως το 2011, ήταν μέλος της Επιλεγμένης Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών και ήταν Διοικητής του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Τον Ιανουάριο του 2020 έγινε Αντιπρόεδρος του Enterprise Forum. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της Stockdales, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζει παιδιά και ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες στο Μάντσεστερ.

Ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Brexit στο δημοψήφισμα της ΕΕ του 2016. Ο 54χρονος Μπρέιντι είναι παντρεμένος και έχει δύο μεγάλα παιδιά. Το 2010 εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής του 1922 που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Συντηρητικών βουλευτών και μέχρι σήμερα υπηρετεί πιστά το αξίωμα.
21305619
 

Η Επιτροπή των Τόρις δίνει στους συντηρητικούς βουλευτές την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να αναφέρουν το έργο της εκλογικής περιφέρειας και να συντονίσουν τις νομοθετικές ατζέντες.

Τα μέλη συνεδριάζουν σε εβδομαδιαία βάση ενώ το Κοινοβούλιο βρίσκεται σε συνεδρίαση και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του αρχηγού του κόμματος. Έχουν επίσης επιρροή στην πιθανή ανατροπή οποιουδήποτε είναι επικεφαλής.


Ειδήσεις σήμερα

Κληρονομιά Τράγκα: Μόνο τα χωράφια του παππού της μένουν ελεύθερα στη Μαρία Καρρά

«Φως» στην αυτοκτονία της παρουσιάστριας: Η απιστία του συντρόφου της πριν τον γάμο

Δικαίωση των Nirvana στην υπόθεση περί... «παιδικής πορνογραφίας» με το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του Nevermind
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης