«Όλα τα σώματα κάνουν για την παραλία» λέει η Ισπανία και καλεί τις γυναίκες να ξεχυθούν στις πλαζ

«Όλα τα σώματα κάνουν για την παραλία» λέει η Ισπανία και καλεί τις γυναίκες να ξεχυθούν στις πλαζ

H αφίσα της καμπάνιας περιλαμβάνει πέντε γυναίκες διαφορετικού σωματότυπου, ηλικίας και εθνικότητας, ανάμεσά τους και μια τόπλες γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή 

summer_spain
Μια δημιουργική καλοκαιρινή καμπάνια που ενθαρρύνει τις γυναίκες όλων των ηλικιών και σωματότυπων να απολαύσουν φέτος τις παραλίες γεμάτες αυτοπεποίθηση, δημιούργησε το υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας.

Με σλόγκαν «Το καλοκαίρι ανήκει και σ' εμάς» και μια αφίσα που περιλαμβάνει πέντε γυναίκες διαφορετικού βάρους, σωματότυπου, ηλικίας και εθνικότητας (ανάμεσά τους και μια τόπλες γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή) να απολαμβάνουν τη μέρα τους στην παραλία, η καμπάνια έχει στόχο να καταπολεμήσει τα στερεότυπα που καταπιέζουν τις γυναίκες.



«Διαφορετικά σώματα, ελεύθερα από στερεότυπα που έχουν να κάνουν με το φύλο, σε όλους τους χώρους. Το καλοκαίρι ανήκει και σ' εμάς. Ελεύθερες, ίσες και διαφορετικές» έγραψε σε ανάρτησή της η Αντόνια Μορίγιας, επικεφαλής του Ινστιτούτου Γυναικών της Ισπανίας, του οργανισμού που εμπνεύστηκε την πρωτοβουλία.

«Σήμερα χαιρετίζουμε ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία εις βάρος των σωμάτων μας», έγραψε σε δική του ανάρτηση το Ινστιτούτο γυναικών, σύμφωνα με την Guardian.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια του ισπανικού υπουργείου Ισότητας συγκέντρωσε επαινετικά σχόλια από μέρος του πολιτικού κόσμου, αλλά και επικρίσεις ως προς τη χρησιμότητά της. Όταν ο αριστερός ηγέτης Κάγιο Λάρα τη χαρακτήρισε παράλογη, λέγοντας ότι προσπαθεί «να δημιουργήσει ένα πρόβλημα εκεί όπου δεν υπάρχει», οι Podemos απάντησαν με το δικό τους tweet πώς «αν κάποιος ενοχλείται από τα σώματα, ας κάτσει σπίτι του να τουιτάρει»...


Ειδήσεις σήμερα:

Η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία έχασε πάνω από τη μισή της περιουσία μέσα σε έναν χρόνο!


Βίντεο: Επίθεση στον Φιλιππίδη στο δικαστήριο - «Αληταρά, μεγαλώνουμε παιδιά!»

Η Κόνι Μεταξά απάντησε για το κόστος του ταξιδιού της στις Μαλδίβες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης