Συνελήφθη η Οκάσιο-Κορτές έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο – Διαδήλωνε υπέρ των αμβλώσεων

Συνελήφθη η Οκάσιο-Κορτές έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο – Διαδήλωνε υπέρ των αμβλώσεων

Μέλη του Κογκρέσου βάδισαν προς το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου και προσήχθησαν για παρακώλυση της κυκλοφορίας

25977002
Σε συλλήψεις ακόμη και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων προχώρησαν την Τρίτη οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την διαφύλαξη του δικαιώματος των αμβλώσεων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι η βουλευτής Αλεσάντρια Οκάσιο-Κορτές, εκλέγεται στη Νέα Υόρκη, η Κάρολιν Μαλόνι, η οποία επίσης εκλέγεται στην ίδια Πολιτεία, η Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα και η Άλμα Άνταμς από τη Βόρεια Καρολίνα.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που ανήρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα οι βουλευτίνες φαίνεται ότι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις του Καπιτωλίου, στον περιβάλλοντα χώρο του Δικαστηρίου.

AOC among lawmakers arrested during abortion rights protest
Κλείσιμο




Τα μέλη του Κογκρέσου συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Καπιτώλιο και έπειτα βάδισαν προς το Δικαστήριο με συνθήματα όπως «τα σώματά μας, η επιλογή μας» και «δεν γυρνάμε πίσω στο παρελθόν». Στη συνέχεια κάθισαν στο οδόστρωμα μπροστά από το Δικαστήριο σε ειρηνική διαμαρτυρία. Η αστυνομία, αφού μετέδωσε ένα προηχογραφημένο μήνυμα ότι θα απομακρύνει το πλήθος γιατί παρεμποδίζει την κυκλοφορία, προχώρησε σε προσαγωγές.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου επιβεβαίωσε ότι συνελήφθησαν 16 μέλη του Κογκρέσου και άλλοι 18 πολίτες. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.



Σε γραπτή δήλωση η Μαλόνι αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει δημοκρατία εάν οι γυναίκες δεν έχουν τον έλεγχο για το σώμα τους και τις αποφάσεις για την υγεία τους, μεταξύ των οποίων η αναπαραγωγική περίθαλψη». Πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τους «δεξιόστροφους εξτρεμιστές» πίσω από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου «είναι να θεσπίσουν μια εθνική απαγόρευση για τις εκτρώσεις».

Η διαδήλωση αφορά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στα τέλη Ιουνίου, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στις Πολιτείες να απαγορεύουν εντελώς τις αμβλώσεις. Περί τις 30 έχουν ήδη περάσει νόμους που απαγορεύουν τη διαδικασία ή προτίθενται να το πράξουν άμεσα, άλλες όμως δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τη δυνατότητα, ακόμη και σε γυναίκες από άλλες Πολιτείες.



Ειδήσεις σήμερα:

Η 18χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κόρινθο είχε χάσει τον κολλητό της πριν 1,5 χρόνο

Κορβέτες από τους Ιταλούς και τανκς από τους Γερµανούς αγοράζει η Ελλάδα

Όλα «δείχνουν» διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Gazprom, λέει το Βερολίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης