Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Ιράν στέλνει στη Ρωσία «εκατοντάδες drone»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Ιράν στέλνει στη Ρωσία «εκατοντάδες drone»

Στον πόλεμο, η Ρωσία έχει χάσει μεγάλους αριθμούς drone που δεν μπορεί να τους αναπληρώσει εύκολα, λόγω και των κυρώσεων σε βάρος της

ukraine_kiev
Η Τεχεράνη παίρνει μέρος στην πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στέλνοντας «εκατοντάδες drone» κάποια από τα οποία θα είναι και οπλισμένα, ανέφερε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο μετέφερε την πληροφορία της προμήθειας του υλικού «με επείγουσες διαδικασίες». Παράλληλα, θα αρχίσει και η εκπαίδευση του προσωπικού από Ιρανούς χειριστές.

Δεν είναι πάντως σαφές αν έχουν ήδη παραδοθεί τα πρώτα οχήματα, πρόθεσε ο σύμβουλος.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου φάνηκε ότι η Ρωσία έχει χάσει μεγάλους αριθμούς drone που δεν μπορεί να τους αναπληρώσει εύκολα. Το Ιράν ενδέχεται μάλιστα να έχει περισσότερη εμπειρία σε ζητήματα ενόπλων drone ή drone-καμικάζι από τη Ρωσία. Η αγορά από το Ιράν, αναφέρει στο Politico Αμερικανός ειδικός, είναι μια κίνηση απελπισίας από την πλευρά της Μόσχας που δεν έχει πολλές πηγές για την προμήθεια στρατιωτικού υλικού λόγω του εμπάργκο που αντιμετωπίζει.

Τα drone διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου: χρησιμοποιούνται για συλλογή πληροφοριών, αναγνώριση και επιτήρηση, για εκτοξεύσεις πυραύλων, ρίψεις βομβών...

Κλείσιμο
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS και οβίδες υψηλής ακρίβειας. Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής, η Ουάσινγκτον έχει παραδώσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια αξίας 6,9 δισ. δολαρίων.




Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον Ιβάν είχε χαθεί πριν 10 μέρες από δύο παιδάκια στη Λήμνο!

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα: Πώς «έδεσαν» το ζεύγος Τράγκα

Το σχέδιο Μητσοτάκη για εκλογές την άνοιξη του 2023: Γιατί το πάει έως το τέλος της θητείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης