Πόλεμος στην Ουκρανία - Κρεμλίνο: Η σύρραξη θα έχει διάρκεια

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κρεμλίνο: Η σύρραξη θα έχει διάρκεια

Οι Ρώσοι επιχειρούν τώρα να διαλύσουν τις όποιες εντυπώσεις ότι η παρατεταμένη και δαπανηρή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» βρίσκεται σε τέλμα

ukraine_kiev
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η Μόσχα εσκεμμένα επιβραδύνει την επίθεσή της στην Ουκρανία προκειμένου να επιτρέψει σε αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η Μόσχα δεν «κυνηγάει προθεσμίες» στον πόλεμο.

Ο αξιωματούχος αφήνει να εννοηθεί ότι η Ρωσία δεν διαβλέπει άμεσο τέλος στη σύρραξη, ενώ επιδιώκει να διαλύσει την όποια εντύπωση ότι η παρατεταμένη και δαπανηρή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» βρίσκεται σε τέλμα.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι πως η Ρωσία έχει χάσει δυναμική αφού βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς και υφίσταται βαριές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και εξοπλισμό.

«Συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως την επίτευξη όλων των στόχων, ανεξάρτητα από την τεράστια βοήθεια της Δύσης προς το καθεστώς του Κρεμλίνου και την άνευ προηγουμένου πίεση των κυρώσεων», δήλωσε ο Σοϊγκού.

«Έχει κηρυχθεί επανειλημμένα κατάπαυση πυρός και δημιουργούνται ανθρωπιστικοί διάδρομοι προκειμένου οι πολίτες να βγουν από περικυκλωμένους οικισμούς», δήλωσε ο Σοϊγκού σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά την 90ή ημέρα του πολέμου.

«Φυσικά αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά αυτό γίνεται εσκεμμένα για να αποφευχθούν τα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού», δήλωσε ο ίδιος στους υπουργούς Άμυνας του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), μιας στρατιωτικής συμμαχίας της Ρωσίας και πέντε άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

Κλείσιμο
Σε ξεχωριστά σχόλια, ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι όλοι οι στόχοι του Πούτιν στην Ουκρανία θα επιτευχθούν διότι η αλήθεια είναι στην πλευρά της Ρωσίας.

«Δεν κυνηγάμε προθεσμίες», δήλωσε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Argumenty i Fakty, επαναλαμβάνοντας τον στόχο της Ρωσίας για «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας --κάτι που το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν ως ψευδές πρόσχημα για πόλεμο.

«Ο ναζισμός πρέπει να εξαλειφθεί 100%, διαφορετικά θα σηκώσει και πάλι κεφάλι σε λίγα χρόνια, με μια ακόμα πιο άσχημη μορφή», δήλωσε ο Πατρούσεφ.

Παρά τα σχόλια του Σοϊγκού, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταγράψει 3.930 θύματα μεταξύ των αμάχων κατά τη διάρκεια της σύρραξης. Η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί ότι στοχοθετεί περιοχές αμάχων και έχει κατηγορήσει την Ουκρανία, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ότι χρησιμοποιεί τους πολίτες ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης