Ευλογιά των πιθήκων: Οι Κινέζοι κατηγορούν τις ΗΠΑ για σκόπιμη διαρροή του ιού

Ευλογιά των πιθήκων: Οι Κινέζοι κατηγορούν τις ΗΠΑ για σκόπιμη διαρροή του ιού

Θεωρία συνωμοσίας από Κινέζους χρήστες στα social media – Οι χρήστες επικαλούνται έκθεση ΜΚΟ του 2021 που αναφέρεται στην ετοιμότητα για την βιοασφάλεια και περιέγραφε ένα υποθετικό σενάριο για την ευλογιά των πιθήκων

laboratory_covid_main
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων με σκόπιμη διαρροή του ιού, όπως υποστηρίζουν Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την ανακοίνωση από την Ουάσιγκτον δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων σε πολλές χώρες του πλανήτη, το θέμα της ιογενούς λοίμωξης κυριαρχεί στο κινεζικό Twitter -Weibo - με ένα hashtag για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο έχουν δει (μέχρι χθες) πάνω από 51 εκατομμύρια χρήστες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πολλοί χρήστες των κινεζικών social media επικεντρώθηκαν σε μια έκθεση του 2021 από την αμερικανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Nuclear Threat Initiative» (Πρωτοβουλία για την Πυρηνική Απειλή) που αναφέρεται στην ετοιμότητα για την βιοασφάλεια. Η ΜΚΟ «ΝΤΙ» δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ, Τεντ Τέρνερ.

Η σχετική έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης περιέγραφε ένα υποθετικό σενάριο ξεσπάσματος ευλογιάς των πιθήκων με Κινέζους χρήστες να δράττουν της ευκαιρίας για να στηρίξουν το επιχείρημά τους, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν εκ των προτέρων για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων, κατά συνέπεια, αυτές διέρρευσαν τον ιό.

Το σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail» υπενθυμίζει επίσης ότι, κινεζικά κρατικά ΜΜΕ και αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τις ΗΠΑ για εσκεμμένη διαρροή του νέου κορωνοϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Το Google Street View γίνεται 15 ετών: Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες τοποθεσίες στην Ελλάδα

Τελικά ο Ερντογάν θα δεχτεί στην Άγκυρα αντιπροσωπείες Φινλανδίας και Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πώς μεταφέρει η Ρωσία το κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι από την Κριμαία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης