HΠΑ: Το Πεντάγωνο στέλνει στρατιώτες για την φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο

HΠΑ: Το Πεντάγωνο στέλνει στρατιώτες για την φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο

H φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας «βρίσκεται σε σχετικά χαμηλό επίπεδο», δήλωσε χθες ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού

pentagon
Για λόγους ασφαλείας, το Πεντάγωνο σχεδιάζει την αποστολή στρατιωτών για τη φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας που άνοιξε πρόσφατα στο Κίεβο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «The Hill».

Η αμερικανική πρεσβεία επαναλειτούργησε την περασμένη εβδομάδα, αφού ήταν κλειστή για περίπου τρεις μήνες.  H φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας «βρίσκεται σε σχετικά χαμηλό επίπεδο», δήλωσε χθες ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν σχέδια να αποστείλουν ειδικές δυνάμεις στο Κίεβο για να φρουρούν την πρεσβεία των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα λεπτό θέμα, αφού από τη μια, πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία των Αμερικανών διπλωματών και από την άλλη, όλο αυτό να μην θεωρηθεί από τη Ρωσία ως κλιμάκωση της κατάστασης.

Ο Αμερικανός στρατηγός υποστήριξε επίσης ότι τέτοια σχέδια δεν έχουν φθάσει προς το παρόν στο υπουργείο Άμυνας ή σε αυτόν, τόνισε όμως ότι, για κάτι τέτοιο, απαιτείται έγκριση από τον Λευκό Οίκο.

Προς το παρόν, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο και ο περιορισμένος αριθμός του προσωπικού της προστατεύονται από υπαλλήλους διπλωματικής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες συνήθως φυλάσσουν τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, αλλά στο Κίεβο, προς το παρόν, υπάρχει γενική συμφωνία ότι το τυπικό προσωπικό φύλαξης πρεσβειών του Σώματος Πεζοναυτών μπορεί να μην είναι κατάλληλο να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια στην Ουκρανία χωρίς πρόσθετες δυνάμεις, λένε αξιωματούχοι.

Κλείσιμο
Λίγες ώρες νωρίτερα, το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους υποστήριζε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει την πιθανή αποστολή δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων (SOF) στην Ουκρανία για τη φύλαξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο.  Η ιδέα της χρήσης δυνάμεων (SOF) βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για απόφαση, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερα φουσκωτά με 150 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία

Δεύτερο κρούσμα λέπρας στη χώρα - Γυναίκα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο


Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, βροχές στα κεντρικά και βόρεια - Μίνι καύσωνας από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης