Νέος πρωθυπουργός στο Πακιστάν

Νέος πρωθυπουργός στο Πακιστάν

Φεύγει ο Ιμράν Χαν έρχεται ο Σαμπχάζ Σαρίφ ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση - Η εκλογή του δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων του υψηλού πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης

000_32863C8
Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Σαμπχάζ Σαρίφ είναι ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν, έπειτα από την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, από την οποία αποχώρησε το κόμμα του Ιμράν Χαν με αποτέλεσμα την ανατροπή του 69χρονου ηγέτη της χώρας ύστερα από πρόταση δυσπιστίας.

Η εκλογή του 70χρονου Σαρίφ, του μικρότερου αδελφού του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, δεν αναμένεται να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει το πολιτικό τέλμα στο οποίο είχε βυθιστεί, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές.

Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, ωστόσο η εκλογή του δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων του υψηλού πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.



Ο διάδοχος του Ιμράν Χαν στην ηγεσία της ισλαμικής δημοκρατίας των 220 εκατομμυρίων κατοίκων, που είναι εξοπλισμένη με πυρηνικά όπλα, είναι ο ηγέτης της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Σαχμπάζ Σαρίφ εξελέγη με 174 ψήφους, αφού περισσότεροι από 100 βουλευτές από το κόμμα του Χαν αποχώρησαν από την Εθνοσυνέλευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ιμράν Χαν, πρώην αστέρας του κρίκετ που έγινε συντηρητικός ισλαμιστής πολιτικός, εκδιώχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, αφού τον εγκατέλειψαν σύμμαχοί του στο κόμμα και ένας από τους βασικούς εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού.



Ειδήσεις σήμερα:

Η προσωπική φωτογράφος του Εμανουέλ Μακρόν δίνει στη δημοσιότητα τα καρέ των χθεσινών εκλογών

Στους 72 οι θάνατοι, 6.926 τα κρούσματα σήμερα - Εμβολιασμένοι το 43,45% των 359 διασωληνωμένων

«Ο Μάνος έχει δολοφονικά ένστικτα, πένθησε μόνο μια ημέρα τη Μαλένα» λέει η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης