Πόλεμος στην Ουκρανία: Σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία διακρίνει ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία διακρίνει ο Ζελένσκι

Σε μια ακόμη ομιλία προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι συνόψισε τα αποτελέσματα της 27ης ημέρας του πολέμου στην χώρα του και όπως τόνισε ήταν μια ημέρα με πολύ δουλεία στο διπλωματικό μέτωπο, καθώς εκτός του ότι μίλησε στο ιταλικό κοινοβούλιο, είχε συνομιλίες με τον Πάπα, τον πρόεδρο της Σλοβακίας,  τον Πρωθυπουργό του Καναδά και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας

ζελενσκι27
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου είναι δύσκολες και ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται από έντονη αντιπαράθεση, αλλά συμπλήρωσε ότι «βήμα-βήμα προχωράμε μπροστά».

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι περίπου 100.000 κάτοικοι βρίσκονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Σε μια ακόμη ομιλία προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι συνόψισε τα αποτελέσματα της 27ης ημέρας του πολέμου στην χώρα του και όπως τόνισε ήταν μια ημέρα με πολύ δουλεία στο διπλωματικό μέτωπο, καθώς εκτός του ότι μίλησε στο ιταλικό κοινοβούλιο, είχε συνομιλίες με τον Πάπα, τον Πρόεδρο της Σλοβακίας και τον Πρωθυπουργό του Καναδά.

«Будемо працювати, будемо боротись як тільки можемо. До останнього. Хоробро й відкрито. На всіх майданчиках. Із повною...

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, March 22, 2022


Όπως ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος από τις συνομιλίες που είχε υπάρχουν ήδη αποτελέσματα, όπως το ότι η Ιταλία υποσχέθηκε να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Καναδάς στις φετινές συνόδους θα στηρίξει την Ουκρανία στο θέμα της χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας και η Σλοβακία θα συνεργαστεί για την παροχή όπλων. Συνομιλία υπήρξε και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο Ζελένσκι.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας στάθηκε ωστόσο στη συνομιλία του με τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

"Ευχαρίστησα την Αγιότητά του για τη σαφή και ισχυρή θέση του ενάντια στον πόλεμο και για την προσευχή του για την Ουκρανία. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να οργανώσουμε την επίσκεψή του στην Ουκρανία, η οποία θα στηρίξει τον καθένα μας ", είπε ο Ζελένσκι.


Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο περιστατικό σε σουσάδικο της Αθήνας - Άνδρας με μουστάκι μπήκε, παρήγγειλε και αυνανίστηκε μπροστά σε όλους

Δέκα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου, λέει ο Ουκρανός υπουργός Υγείας

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν και βασανίζουν όπως οι Ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», λέει ο Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης