Corriere della Sera: Ο Ζελένσκι ζήτησε τη μεσολάβηση του Πάπα Φραγκίσκου

Corriere della Sera: Ο Ζελένσκι ζήτησε τη μεσολάβηση του Πάπα Φραγκίσκου

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρόεδρος Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ποντίφικα υπογράμμισε πόσο σημαντικός, θα ήταν ένας διαμεσολαβητικός ρόλος της Αγίας Έδρας για να τεθεί τέρμα στην τρομερή αυτή ανθρώπινη δοκιμασία.

papas_fragkiskos
Με αναφορά στη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πάπα Φραγκίσκο, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera γράφει ότι η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε τη διαμεσολάβηση του ποντίφικα για τον τερματισμό του πολέμου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρόεδρος Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος υπογράμμισε πόσο σημαντικός, θα ήταν ένας διαμεσολαβητικός ρόλος της Αγίας Έδρας για να τεθεί τέρμα στην τρομερή αυτή ανθρώπινη δοκιμασία.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος και ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησαν τρεις φορές. «Ο πάπας τόνισε ότι η Αγία Έδρα προσεύχεται και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει ο πόλεμος», δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βατικανό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Φραγκίσκος επέλεξε «να αφιερώσει τη Ρωσία και την Ουκρανία στην αγνότατη καρδιά της Παρθένου», με ειδική προσευχή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορυφώνεται το δράμα στη Μαριούπολη - 100.000 άμαχοι θέλουν να φύγουν αλλά δεν μπορούν - S.O.S και για 300.000 ανθρώπους στη Χερσώνα

Εφιαλτικό σενάριο πυρηνικού πολέμου ΗΠΑ - Ρωσίας με 90 εκατ. θύματα σε λίγες ώρες, παρουσιάζουν οι New York Times

«Ζαλίζει» η περιουσία του Αμπράμοβιτς: Έχει 70 ακίνητα μόνο στη Βρετανία - Τι αποκαλύπτει νέα έκθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης