Sabah: «Οι ΗΠΑ άφησαν μόνη την Ελλάδα για τον East Med»

Sabah: «Οι ΗΠΑ άφησαν μόνη την Ελλάδα για τον East Med»

«Πανηγυρισμοί» σε δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας -Τι αναφέρει

eastmed
Παραβλέποντας πως ο αγωγός EastMed αποτελεί πρωτοβουλία Ισραήλ, Ελλάδας, Ιταλίας και Κύπρου η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, υποστηρίζει προκλητικά πως οι ΗΠΑ «άφησαν μόνη» τη χώρα μας και δεν βλέπουν πλέον «θερμά» το έργο.

Ωστόσο το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας στο πλαίσιο του project «EuroAsia».

Με τίτλο: «Οι ΗΠΑ άφησαν μόνη την Ελλάδα» το δημοσίευμα της Sabah αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ δίνουν προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα έργα που βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν βλέπουν πλέον ευνοϊκά το Έργο Αγωγού Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο (EastMed). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος απάντησε γραπτώς στην ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΑ για το θέμα, έκανε μια αξιολόγηση της ενεργειακής προτεραιότητας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Στη δήλωση, τονίστηκε ξεκάθαρα ότι το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την Ανατολική Μεσόγειο μετατοπίζεται σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας, αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως ότι οι ΗΠΑ είχαν αποσύρει την υποστήριξή τους από το έργο EastMed.

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δίνουν σημασία στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας και σύνδεσης στην Ανατολική Μεσόγειο, σχολιάζεται πως  ¨Οι γραμμές διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και με την Ευρώπη,  θα επιτρέψουν την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα διασφαλίσουν όφελος για τις χώρες της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό η  γραμμή σύνδεσης EuroAsia   θα συνδέσει την Αίγυπτο με  Κύπρο και  Ελλάδα, ενώ η γραμμή EuroAsia θα συνδέσει μεταξύ τους το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ευρώπη».
Κλείσιμο
sabah-east-med
 

Το δημοσίευμα παρουσιάζει και τις παλαιότερες αντιδράσεις της Τουρκίας, στην υπογραφή της συμφωνίας για το έργο «EastMed», και τη μεταφορά του φυσικού αερίου που θα εξορυχθεί από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ελλάδα μέσω Κύπρου και στη συνέχεια στην Ιταλία, στις αρχές του 2020.

Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα οργής για τη Γούπι Γκόλντμπεργκ που υποστήριξε ότι το Ολοκαύτωμα «δεν είχε σχέση με τη φυλή»

Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεώτικοτητα του εμβολίου για ένα ηπιότερο πέμπτο κύμα, λέει ο Καπραβέλος

Η Space X εκτόξευσε και δεύτερο ιταλικό δορυφόρο παρατήρησης της Γης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης