Κορωνοϊός - Ιταλία: Πάνω από 68.000 κρούσματα και 140 θάνατοι ασθενών σε μία μέρα

Κορωνοϊός - Ιταλία: Πάνω από 68.000 κρούσματα και 140 θάνατοι ασθενών σε μία μέρα

Περίπου 1.350 ασθενείς νοσηλευονται στις ΜΕΘ της χώρας - Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία παρά την αύξηση των κρουσμάτων

italia
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα περιστατικά είναι 68.052 και 140 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 445.321 διαγνωστικά τεστ, το 15,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.351 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 12.333. Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα περιστατικά, σήμερα είναι εκείνες με πρωτεύουσες το Μιλάνο, την Μπολόνια, την Φλωρεντία και τη Νάπολη.

Στο μεταξύ, μέχρι τώρα η κυβέρνηση Ντράγκι δείχνει αποφασισμένη να μην αναβάλει την προγραμματισμένη επιστροφή των μαθητών στα θρανία, μετά από τις 7 μέχρι τις 10 του μηνός. Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα την Νάπολη, ζήτησε «να αποφασιστεί μια αναβολή τουλάχιστον είκοσι ημερών, ώστε να μειωθούν, στο μεταξύ, τα κρούσματα και να προχωρήσει η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών». Πολλά θα εξαρτηθούν, βέβαια, και από τα επιδημιολογικά στοιχεία των δυο επόμενων ημερών.

O υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα, από την μεριά του, προέβλεψε ότι «στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης θα μπορέσει να αποφασιστεί η βαθμιαία επέκταση του σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων».

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον Ιταλό υφυπουργό υγείας, «θα πεισθεί μέρος των 5,5 εκατομμυρίων πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί, να λάβει την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού».

«Πρέπει να λύσουμε μια σειρά από αντιφάσεις. Δεν μπορεί να ζητάμε το πράσινο πάσο στους πελάτες στα καφέ μπαρ, και να μην είναι υποχρεωμένοι να το διαθέτουν οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοί τους» δήλωσε, τέλος, ο Αντρέα Κόστα στην δημόσια τηλεόραση της Rai.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας: Θα έχουμε ένα καλύτερο Πάσχα και καλοκαίρι

Θα καθαρίσει το όνομα του πρίγκιπα Άντριου από όσα του προσάπτει η πρώην «σκλάβα του σεξ» του Έπσταϊν;

Πότε θα κάνουν φέτος «πρεμιέρα» οι φορολογικές δηλώσεις, ποιες προθεσμίες παρατάθηκαν και τι πρέπει να πληρωθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης