Κορωνοϊός - Ιταλία: Η Δέλτα βρισκόταν στο 79% των κρουσμάτων ως τις 20 Δεκεμβρίου

Κορωνοϊός - Ιταλία: Η Δέλτα βρισκόταν στο 79% των κρουσμάτων ως τις 20 Δεκεμβρίου

Στις 3 Ιανουαρίου η νέα καταγραφή για τις μεταλλάξεις στην Ιταλία - Σήμερα ανακοινώθηκαν 144.245 κρούσματα και 155 νεκροί λόγω Covid

italia_main2
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 144.243 κρούσματα κορωνοϊού και 155 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.224.025 διαγνωστικά τεστ, το 11,8% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.260 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 11.150

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάντως, του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, η παραλλαγή «Δέλτα», στις 20 Δεκεμβρίου ανιχνεύθηκε στο 79% του συνόλου των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η παραλλαγή «Όμικρον», την ίδια ημέρα δεν ξεπερνούσε το 21%, αλλά συνέχιζε να εξαπλώνεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα, οι μολύνσεις -προσθέτει το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας- αυξάνονται κυρίως στους πολίτες κάτω των 40 ετών. H επόμενη καταγραφή, σε εθνική κλίμακα, θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου.

Στην φάση αυτή, οι τέσσερις ιταλικές περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες με πρωτεύουσες την Περούτζια, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία και το Τορίνο.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του ιού, οι υγειονομικές αρχές εκφράζουν ικανοποίηση, ιδίως για την ανταπόκριση των πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας: έως τώρα έχει λάβει την αναμνηστική δόση το 71% των κατοίκων της χώρας άνω των 80 ετών και το 57% όσων έχουν ξεπεράσει τα 70. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί αιτία ανησυχίας το ότι 5,5 εκατ. κάτοικοι της Ιταλίας ακόμα δεν έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα για τη χορήγηση της πρώτης δόσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα «έκρηξη» με 40.560 κρούσματα, 17.000 στην Αττική - Στους 76 οι θάνατοι

Ο ΕΟΠΥΥ θα διακόπτει τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές που δεν θα αναλαμβάνουν περιστατικά Covid

Πώς αποχαιρετά ο πλανήτης το 2021 - Διαφορετική και η φετινή παραμονή με μέτρα και περιορισμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ