Ιταλία: Έως και 2 εκατομμύρια κρούσματα λόγω Omicron και πίεση στα νοσοκομεία προβλέπουν επιστήμονες

Ιταλία: Έως και 2 εκατομμύρια κρούσματα λόγω Omicron και πίεση στα νοσοκομεία προβλέπουν επιστήμονες

Το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe εκφράζει ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron – Προτείνει εξ αποστάσεως εργασία και μείωση των διαπροσωπικών επαφών

italy_omicron
Ανησυχία προκαλεί στην Ιταλία η πρόβλεψη του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας.

«Η αύξηση των κρουσμάτων δεν επιφέρει και ανάλογη αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά με τον ανοδικό αυτό ρυθμό των νέων μολύνσεων, υπάρχει κίνδυνος να γεμίσουν τα νοσοκομεία. Μπορεί να αγγίξουμε τα δυο εκατομμύρια θετικούς πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά o πρόεδρος του ιδρύματος Gimbe, Νίνο Καρταμπελότα.

«Η κυβέρνηση, με τα μέτρα μερικής ισχύος που υιοθέτησε, δεν κατάφερε να περιορίσει την κυκλοφορία του ιού», πρόσθεσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της άμεσης επιστροφής μεγάλου ποσοστού των πολιτών σε εξ αποστάσεως εργασία.

Κάθε ημέρα γίνονται 1.200 εισαγωγές

Ο επικεφαλής του ιδρύματος Gimbe τόνισε ότι στην Ιταλία, κατά μέσο όρο, καταγράφονται 100.000 νέα περιστατικά την ημέρα, ενώ 1.200 ασθενείς κάθε εικοσιτετράωρο εισάγονται στα νοσοκομεία και 120 στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, «ακόμη και αν -με δυο εκατομμύρια κρούσματα- μπει στο νοσοκομείο μόνον το 1% των ασθενών, σημαίνει ότι θα γεμίσουν 20.000 κλίνες».

Το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe, το οποίο κάθε εβδομάδα καταγράφει την πορεία της πανδημίας στην χώρα, αναγνωρίζει ότι τα εμβόλια μείωσαν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά ζητά να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι διαπροσωπικές επαφές.

«Αν αποφασίσουμε να κρατήσουμε ανοικτά τα σχολεία, θα πρέπει σίγουρα να κλείσουμε κάτι άλλο, διότι τα σχολεία αποτελούν αναμφισβήτητα χώρο με σημαντικό ποσοστό μολύνσεων», ολοκλήρωσε ο Νίνο Καρταμπελότα.




Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας: Θα έχουμε ένα καλύτερο Πάσχα και καλοκαίρι

Θα καθαρίσει το όνομα του πρίγκιπα Άντριου από όσα του προσάπτει η πρώην «σκλάβα του σεξ» του Έπσταϊν;

Πότε θα κάνουν φέτος «πρεμιέρα» οι φορολογικές δηλώσεις, ποιες προθεσμίες παρατάθηκαν και τι πρέπει να πληρωθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK