Μπομπ Ντόουλ: Μεσίστιες οι σημαίες ως την Πέμπτη στις ΗΠΑ μετά τον θάνατό του

Μπομπ Ντόουλ: Μεσίστιες οι σημαίες ως την Πέμπτη στις ΗΠΑ μετά τον θάνατό του

Ο γερουσιαστής του Κάνσας επί δεκαετίες και αντίπαλος του Δημοκρατικού Μπιλ Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 1996, απεβίωσε χθες Κυριακή σε ηλικία 98 ετών

halfmast
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε χθες οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια, μετά τον θάνατο του βετεράνου Ρεπουμπλικάνου πολιτικού Μπομπ Ντόουλ.

Ο Μπομπ Ντόουλ, γερουσιαστής του Κάνσας επί δεκαετίες και αντίπαλος του Δημοκρατικού Μπιλ Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 1996, απεβίωσε χθες Κυριακή σε ηλικία 98 ετών.

Ο κ. Μπάιντεν, σε ανακοίνωσή του, αποκάλεσε τον Μπομπ Ντόουλ πολιτικό που δεν μπορεί να συγκριθεί παρά «με ελάχιστους στην ιστορία μας» και «ήρωα πολέμου ανάμεσα στους σημαντικότερους της σπουδαιότερης γενιάς» Αμερικανών.

Η σημαία των ΗΠΑ θα κυματίζει μεσίστια στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους, στις αμερικανικές πρεσβείες, στα προξενεία, σε στρατιωτικές και ναυτικές εγκαταστάσεις και σε όλα τα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με την εντολή.

Ο Μπομπ Ντόουλ πολέμησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντιπροσώπευσε την πολιτεία Κάνσας στη Γερουσία από το 1969 ως το 1996. Άφησε πίσω τη σύζυγό του Ελίζαμπεθ, πρώην γερουσιάστρια της Βόρειας Καρολίνας και υπουργό Μεταφορών, και την κόρη τους Ρόμπιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος απολογείται ο «ψευτογιατρός» - Κινδυνεύει με νέα προφυλάκιση

«Πόκερ» πολέμου παίζει ο Πούτιν στην Ουκρανία

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα - Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης