Ψευτογιατρός: Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος απολογείται ο Dr… Kontos - Κινδυνεύει με νέα προφυλάκιση

Ψευτογιατρός: Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος απολογείται ο Dr… Kontos - Κινδυνεύει με νέα προφυλάκιση

Στη δίκη καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων 48χρονου, περιγράφοντας στο ακροατήριο πως ο «ψευτογιατρός» τους εξαπατούσε υποσχόμενος, έναντι αμοιβής, πλήρη ίαση

pseutogiatros_ar1
Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου περνάει σήμερα ο «ψευτογιατρός», ο οποίος δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο 48χρονος κατηγορούμενος έχει κληθεί να απολογηθεί στο πλαίσιο ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Αμέσως μετά την απολογία του θα κριθεί και εάν θα προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη κατηγορία ή θα αφεθεί ελεύθερος. Πάντως, έχει δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ο 48χρονος «ψευτογιατρός» δικάζεται αυτό το διάστημα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Όμως το 18μηνο της προφυλάκισής του λήγει στις 16 Δεκεμβρίου και εάν μέχρι τότε η δίκη του δεν έχει ολοκληρωθεί τότε θα αφεθεί ελεύθερος. Μένει, ωστόσο, να κριθεί τι θα γίνει μετά την απολογία του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διότι ενδεχόμενη προφυλάκισή του για το αδίκημα αυτό θα κλείσει την πόρτα της φυλακής στον κατηγορούμενο και θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δίκης του για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών χωρίς την αποφυλάκισή του.

Στη δίκη καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων 48χρονου, περιγράφοντας στο ακροατήριο πως ο «ψευτογιατρός» τους εξαπατούσε υποσχόμενος, έναντι αμοιβής, πλήρη ίαση. Συγκλονιστικές ήταν οι καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο, οι γονείς ενός 14χρονου κοριτσιού το οποίο διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Το παιδί έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2017 και αφού οι γονείς της εμπιστεύτηκαν την «θεραπεία» της στον «ψευτογιατρό». Μια θεραπεία, που αποτελούνταν από έλαια κάνναβης, διουρητικά χάπια, και διακοπή των φαρμάκων που ήδη η 14χρονη ελάμβανε.

Όπως κατέθεσε η μητέρα της 14χρονης ο «ψευτογιατρός» τους υποσχέθηκε πλήρη ίαση, καταφέρνοντας να τους πείσει πως είναι επιστήμονας και ότι όγκος δεν υπήρχε στο παιδί.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα - Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Από σήμερα έως και τις 12/12 η διάθεση δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό

Ανοιχτά σχολεία θέλει η κυβέρνηση: Τι δείχνουν τα στοιχεία για κρούσματα και κλειστά τμήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης