Ιταλία: Αποφυλακίστηκε ο Πουτζντεμόν και μπορεί να φύγει από τη χώρα
Η παρουσία του στην ακροαματική διαδικασία για την έκδοσή του στην Ισπανία δεν είναι υποχρεωτική
Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και νυν ευρωβουλευτήςΚάρλες Πουτζντεμόναποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να αναχωρήσει από την Ιταλία.
Αυτό αποφάσισαν οι δικαστικοί της Σαρδηνίας, εν αναμονή της πρώτης ακροαματικής διαδικασίας, στις 4 Οκτωβρίου, με αντικείμενο το αν θα πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο Πουτζντεμόνδεν υποχρεούται να είναι παρών στην ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία δεν αναμένεται να είναι και η τελευταία.
Χθες, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει, αρχικά, ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας (ο οποίος κατηγορείται για ανταρσία από την ισπανική δικαιοσύνη) θα έπρεπε να παραμείνει υποχρεωτικά στη Σαρδηνία. Το εφετείο της πόλης Σάσαρι, όμως, τελικά ακολούθησε μια λιγότερο αυστηρή γραμμή, έστω και αν κατέστησε σαφές ότι η σύλληψή του, την Πέμπτη το βράδυ, δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.