Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς - Οι συγκινητικοί αποχαιρετισμοί των διάσημων φίλων του

Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς - Οι συγκινητικοί αποχαιρετισμοί των διάσημων φίλων του

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο ατζέντης του  - Πριν από λίγες μέρες είχε υποβληθεί σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση - Ήταν μέλος του θρυλικού συγκροτήματος από το 1963 και η ήρεμη δύναμη που διατηρούσε την ισορροπία στους κόλπους του

000_9LL44B
Την πιο δύσκολη στιγμή της εμβληματικής καριέρας τους καλούνται να διαχειριστούν οι Rolling Stones  καθώς είναι αναγκασμένοι να πορευτούν πλέον χωρίς τον ντράμερ τους αλλά και συνοδοιπόρο τους, για περισσότερο από μισό αιώνα, στη μουσική και τη ζωή, τον Τσάρλι Γουότς που έφυγε από τη ζωή , σε ηλικία 80 ετών. Η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του σκόρπισε παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους απανταχού θαυμαστές της θρυλικής μπάντας που κατάφερε να νικήσει το χρόνο και που, δυστυχώς, από δω και στο εξής δεν θα είναι ποτέ όπως παλιά.
Charlie Watts / Jumpin' Jack Flash


Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ατζέντης του Μπέρντ Ντόχερτυ ανέφερε πως «με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Τσάρλι Γουότς. Ο Τσάρλι πέθανε ήσυχα σε νοσοκομείο του Λονδίνου έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του».

«Ο Τσάρλι ήταν αγαπητός σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Rolling Stones ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της γενιάς του», επεσήμανε. «Ζητούμε ευγενικά να τηρηθεί η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του, των μελών της μπάντας και των στενών φίλων του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο ατζέντης του Τσάρλι Γουότς με τη ν δυσσάρεστη είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.



Μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου του ωστόσο στις αρχές Αυγούστου ο εκπρόσωπός του είχε ανακοινώσει πως δεν θα ακολουθήσει τους Rolling Stones στην επερχόμενη περιοδεία τους στις ΗΠΑ καθώς χρειάζεται ξεκούραση μετά από μία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα με επιτυχία.

«Για πρώτη φορά στη  ζωή μου χρειάστηκε να πάρω ρεπό. Προσπαθώ σκληρά να επανέλθω πλήρως αλλά αποδέχτηκα αυτό που μού είπαν οι γιατροί, ότι δηλαδή θα μού πάρει λίγο χρόνο» είχε δηλώσει χαρακτρηριστικά ο ίδιος.

Charlie Watts / All Down the Line / You aren't too old, Chalie !
Κλείσιμο

Να θυμίσουμε πως πριν αρκετά χρόνια ο διάσημος μουσικός είχε διαγνωστεί σε καρκίνο στο λαιμό από τον οποίο όμως κατάφερε να θεραπευτεί πλήρως το 2004 και να συνεχίσει απτόητος την μουσική του δράση. 
19609056

Ο Τσάρλι Γουότς ήταν μέλος του θρυλικού συγκροτήματος από το 1963. Μαζί με τον Μικ Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντς συμμετείχε σε όλα τα αλμπουμ του σούπερ γκροθπ.  Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως γραφίστας πριν ξεκινήσει να παίζει ντραμς σε τζαζ κλαμπ στις του Λονδίνου. Η τζαζ και τα μπλουζ ήταν πάντα η αγαπημένες μουσικές τις οποίες φρόντισε να μην εγκαταλείψει ποτέ ηχογραφώντας κατά καιρούς προσωπικά μουσικά πρότζεκτ. Σε ένα από αυτά τα κλαμπ γνώρισε τον Μικ Τζάγκερ ο οποίος τον μύησε στον μαγικό κόσμο του ροκ εν ρολ ο οποίος του ήταν, μέχρι τότε τουλάχιστον, σσεδόν άγνωστος. Κι όμως σ΄αυτόν τον μουσικό κόσμο έμελλε να μεγαλουργήσει και να καταξιωθεί . Στους κόλπους του συγκροτήματος εισήλθε τον Ιανουάριο του 1963, σχεδιάζοντας παράλληλα τα εξώφυλλα των δίσκων τους και τις αφίσες των συναυλιών τους. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε αρνηθεί την πρότασή τους να γίνει ο βασικός ντράμερ τους καθώς θεωρούσε ότι του πρόσφεραν τη θέση χαριστικά. Πολύ σύντομα όμως ενσωματώθηκε στη θρυλική μουσική παρέα αποτελώντας ένα βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της αλυσίδας της, εκείνο που έφερνε την ισορροπία, καθώς ήταν η ήρεμη δύναμή τους. Όπως ακουγόταν, μάλιστα, ήταν εκείνος που έσωσε το συγκρότημα από την διάλυση, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν Τζάγγκερ και Ρίτσαρντς διαφωνούσαν έντονα για την μουσική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.
Rolling_Stones_young_2

Ο χαρακτήρας του, ο τρόπος ζωής και οι επιλογές του δεν είχαν, βλέπετε, καμία σχέση με αυτά του διαχρονικά ασυγκράτητου Τζάγκερ και του επίσης επιρρεπή σε κάθε λογής κραιπάλες Κιθ Ρίτσαρντς που αποτελούσαν την προσωποποίηση του συνθήματος «Sex, Drugs and Rock n’ Roll|». Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που άλλαζαν τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα εκείνος έμεινε επί δεκαετίες στο πλευρό της αγαπημένης του συζύγου Shirley Anne Shepherd, με την οποία παντρεύτηκε το 1964. Όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί ήταν απολύτως φυσιολογικό για εκείνον να ζει με την ίδια γυναίκα ακόμη και τις εποχές οι Rolling Stones ήταν στις μεγάλες δόξες τους και εκατομμύρια κορίτσια τούς αποθέωναν. «Ποτέ δεν ταίριαξα με το στερεότυπο του ροκ σταρ» θα παραδεχτεί ο ίδιος χρόνια αργότερα επιλέγοντας να φοράει κομψά κοστούμια όταν οι υπόλοιποι επέμεναν στα στενά μαύρα τζιν και τα δερμάτινα μπουφάν.

Charlie-Watts-with-wife-Shirley-Ann-Shepherd
O Τσάρλι Γουότς με την αγαπημένη του σύζυγο Shirley Anne Shepherd

Με τις διαρκείς περιοδείες και τα ατελείωτα ταξίδια που ήταν αναγκασμένος να κάνει διατηρούσε μια σχέση αγάπης και μίσους ταυτόχρονα. Από τη μία απολάμβανε να παίζει ζωντανά μπροστά στο ενθουσιασμένο κοινό και από την άλλη νοσταλγούσε την ηρεμία και την άνεση του σπιτιού του. Για να περάσει την ώρα του στα ξενοδοχεία που έμενε κατά καιρούς μάλιστα σχεδίαζε τα κρεβάτια  των δωματίων που τον φιλοξενούσαν!


24236219

Ο κόσμος της μουσικής αποχαιρετά τον Τσάρλι Γουότς

Παγκόσμια συγκίνηση έχει σκεπάσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα από την ώρα που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του θανάτου του διάσημου ντράμερ Τσάρλι Γουότς. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν, μέσα σε λίγη ώρα από αποχαιρετιστήρια μηνύματα γνωστών αλλά άγνωστων θαυμαστών του.

Πρώτος και καλύτερος το αντίπαλον δέος του, ο άλλοτε ντράμερ των θρυλικών Beatles, Ρίνγκο Σταρ ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο θεός να ευλογεί τον Τσάρλι Γουότς. Θα μάς λείψεις φίλε. Ειρήνη και αγάπη στην οικογένειά σου».

«Ο Τσάρλι ήταν ένας υπέροχος τύπος. Ήταν ένας καταπληκτικός ντράμερ, σταθερός σαν πέτρα!» δήλωσε μεταξύ άλλων σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Πολ Μακ Κάρντνεϊ στέλνοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους Rolling Stones.

Με μια κοινή τους φωτογραφία την οποία συνόδευσε με ένα σύντομο μήνυμα αποχαιρέτησε τον ντράμερ των Rolling Stones o Έλτον Τζον: «Είναι μια πολύ θλιβερή μέρα. Ο Τσάρλι Γουότς ήταν ο απόλυτος ντράμερ»

Η Τζόαν Τζετ πάλι τον χαρακτήρισε ως τον πιο κομψό και αξιοπρεπή ντράμερ του ροκ εν ρολ που έπαιξε ακριβώς όπως χρειαζόταν, ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο. «Ήταν μοναδικός στο είδος του» κατέληξε.

 

 


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με 4.608 κρούσματα - 326 οι διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

«Lockdown» για ανεμβολίαστους από 13 Σεπτεμβρίου: Ολα τα μέτρα για μάσκες, rapid test, εργασία και εστίαση

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διαμηνύουν ότι όλα τα ξένα στρατεύματα πρέπει να φύγουν έως τις 31 Αυγούστου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης