Έρχονται στην Ελλάδα για δέκα μέρες 142 Ρουμάνοι πυροσβέστες

Έρχονται στην Ελλάδα για δέκα μέρες 142 Ρουμάνοι πυροσβέστες

Στη νέα αποστολή θα λάβουν μέρος και πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια

romania_firemen
Η Ρουμανία στέλνει 142 πυροσβέστες στην Ελλάδα ως ενίσχυση των ελληνικών πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες θα αναχωρήσουν αύριο Παρασκευή από το Βουκουρέστι και θα παραμείνουν στην Ελλάδα για δέκα μέρες,όπως μεταδίδουν ρουμανικά ΜΜΕ. Μάλιστα στη νέα αποστολή θα συμμετέχουν και πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς στη Βόρεια Εύβοια. 

Πιο συγκεκριμένα το ρουμανικό κομβόι θα αποτελείται από οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, δύο δεξαμενές νερού, ένα κέντρο διοίκησης, δύο εμπορευματοκιβώτια Multirisk, επτά φορτηγά πρώτων βοηθειών και διοίκησης, δύο μίνι λεωφορεία, ένα λεωφορείο και άμεσα υλικοτεχνικής διοίκησης στα οποία περιλαμβάνεται και ένα drone, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ρουμανικής πολιτικής προστασίας. 

O Ρουμάνος πρωθυπουργός Φλορίν Σίτου σε ανάρτησή του στα social media τόνισε πως «Η Ελλάδα χρειάζεται ξανά βοήθεια! Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της χώρας και αποφασίσαμε, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, να στείλουμε 142 πυροσβέστες για να βοηθήσουν τους Έλληνες να σβήσουν τις δασικές πυρκαγιές. Η αποστολή των πυροσβεστών μας θα ξεκινήσει αύριο! Καλή τύχη, ανυπομονούμε να σας δούμε στο σπίτι!».



Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε σχετικά: «Η Ρουμανία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με οχήματα, ως συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προσφορά την οποία και αποδεχθήκαμε με ευγνωμοσύνη».

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η εικόνα του πύρινου μετώπου - Στόχος να μην επεκταθεί στον κάμπο των Μεγάρων

Αφγανιστάν: Πέμπτη μέρα χάους - Σφίγγει η μέγγενη των Ταλιμπάν για όσους ψάχνουν οδό διαφυγής

Έγκλημα στην Κατερίνη: «Δεν θυμάμαι να σκότωσα την αδερφή μου» είπε η 75χρονη στους αστυνομικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης