Φωτιά στο Μπόντρουμ: Κύμα δυσαρέσκειας κατά του Ερντογάν - Τούρκοι πολίτες ζητούν βοήθεια από γειτονικά κράτη

Φωτιά στο Μπόντρουμ: Κύμα δυσαρέσκειας κατά του Ερντογάν - Τούρκοι πολίτες ζητούν βοήθεια από γειτονικά κράτη

Οι τουρκικές αρχές εμφανίζονται ανήμπορες να ανταπεξέλθουν στα πύρινα μέτωπα - Οι φωτιές μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο Μπόντρουμ

tourkia-fwties34

Μπροστά σε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή βρίσκονται οι αρχές της Τουρκίας. Οι φωτιές που συνεχίζουν να καίνε σε πολλά σημεία της χώρας, έχουν εξοργίσει τους πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εικόνες που μεταδίδουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την απόλυτη καταστροφή με την αγωνία να κορυφώνεται.

Στο πλέον τουριστικό μέρος της Τουρκίας, το Μπόντρουμ, τουρίστες εκκενώνουν την περιοχή ακόμη και με βάρκες ενώ οι φλόγες είναι κυριολεκτικά μια ανάσα μακριά τους. Την ίδια ώρα, οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τον τρόπο που η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαχειρίζεται την κρίση

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν δημιουργήσει μια δική τους έκκληση μέσα από το twitter ζητώντας ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από τις γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Ανάμεσα στους πολίτες είναι και ο ποδοσφαιριστής, Umut Nayir, που βρίσκεται στην Ουγγαρία εγκαλώντας την Τουρκική κυβέρνηση.


«Απελπισία, θυμός, πόνος, θλίψη ... Ενώ η ζωή είναι αρκετά σκληρή όταν νιώθεις έστω και ένα, τα ζούμε όλα αυτά τα συναισθήματα μαζί εδώ και πολύ καιρό. Αξίζουμε πραγματικά αυτό; Υπάρχει τέλος;»

Δείτε τα μηνύματα πολιτών: 

«Αυτό είναι το Μπόντρουμ. Το μοιράζομαι γιατί νιώθω αβοήθητος. Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει χάσει τον έλεγχο και η «υπερηφάνεια τους» δεν τους επιτρέπει να το παραδεχθούν. 


Αυτό είναι το Bodrum. Ζούμε στην κόλαση, λέει ο δήμαρχος: «Δεν είναι δυνατόν να σβήσουμε τις φωτιές από το έδαφος και είναι πολύ αργά να χρησιμοποιήσουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη ή ελικόπτερα. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε κατοικημένες περιοχές. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να σώσουμε τα δέντρα»

Κλείσιμο

«Κόσμε βοήθησε μας»


Αυτές οι εικόνες δείχνουν πόσο μεγάλη είναι η φωτιά. Ο θεός να μας βοηθήσει. Το πρόβλημα δεν λύνεται με διανομή τσαγιού.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αχαΐα: 16 τραυματίες και 20 καμένα σπίτια – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Καιρός: Με 44άρια κάνει ποδαρικό ο Αύγουστος - Δευτέρα και Τρίτη οι χειρότερες μέρες

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το όνομα των Καλλιστείων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης