Φιλιππίνες: Στους 45 ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Φιλιππίνες: Στους 45 ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πέντε μέλη του στρατιωτικού προσωπικού αγνοούνται – Ανάμεσα στους νεκρούς και πολίτες που βρίσκονταν στο έδαφος

filippines_crash
Στους 45 ανέρχεται ο νεότερος απολογισμός των νεκρών από τη συντριβή του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις πολίτες στο έδαφος, ενώ 53 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 4 πολίτες. Πέντε στρατιωτικοί εξακολουθούν και αγνοούνται.



 Όσοι επέζησαν, διακομίστηκαν σε κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ πάνω από την περιοχή του συμβάντος παρατηρήθηκε μαύρος καπνός.  Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο έχοντας τυλιχθεί στις φλόγες. Κάποιοι επιβάτες πήδηξαν από το αεροπλάνο πριν την πτώση του. 


Το μεταγωγικό αεροσκάφος Lockheed C-130, το οποίο μετέφερε στρατιώτες, που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις κατά των ανταρτών στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, συνετρίβη με 96 επιβαίνοντες.

Σε εικόνες από το σημείο της συντριβής διακρίνονται φλόγες και καπνός να υψώνονται από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που έχουν διασκορπιστεί ανάμεσα σε φοίνικες, την ώρα που στρατιωτικοί περιφέρονται στο σημείο.

Το αεροσκάφος είχε επιχειρήσει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού Χολό, όμως προσπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης. Δεν κατάφερε να ανακτήσει επαρκή ισχύ και ύψος και συνετρίβη στο κοντινό Πατικούλ.

«Ένας αριθμός στρατιωτών εθεάθη να πηδάει από το αεροσκάφος, προτού εκείνο χτυπήσει στο έδαφος, με αποτέλεσμα να γλυτώσουν από την έκρηξη που προκάλεσε η συντριβή», αναφέρει σε μια ανακοίνωση η Κοινή Στρατιωτική Δύναμη της επαρχίας Σουλού. Δεν είναι σαφές πόσοι πήδηξαν ή εάν επέζησαν.

Philippine Air Force C-130 plane crashes in Sulu | News Live





Ειδήσεις σήμερα:

Αποκαλύψεις της Parisien για την εθνική Γαλλίας: Γκρίνιες, κόντρες και ρατσιστικά επεισόδια


Φωτιά στην Κεφαλονιά: Στάχτη πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους - Κάηκαν στάβλοι με ζώα


Τεράστιες ουρές στο Σύνταγμα για ένα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ ενόψει των νέων μέτρων από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης